Nie utrzymuje się, nie ma spadku. Myślisz, że to regulator na CR? kurde to byłby już trzeci.
Nie utrzymuje się, nie ma spadku. Myślisz, że to regulator na CR? kurde to byłby już trzeci.
jak skacze podczas jazdy to wtryski, ale skoro nie skacze... pompa w zbiorniku chodzi? daje ciśnienie?
Tak, po przekręceniu kluczyka 1,8 Wymieniłem nawet wszystkie elastyczne przewody paliwowe, drugi filtr paliwa i dalej brak pomysłów. Podejrzewam coś z układem elektrycznym, ale to jest raczej pomysł z braku innych.
no to jesteśmy w dupieale dalej czepiał bym sie tego ciśnienia...
Posprawdzam wszystko od początku, może coś wyłapię.
Sprawdziłem wszystko od początku, poszedłem dalej, wymieniłem znowu regulator ciśnienia na nowy ( 300 zł. ) i dalej brak efektu. Zostało mi tylko wy.......bać wtryski.
Miałem podobnie, ale u mnie problem pojawiał się wraz z nastaniem zimy (temperatura <0). Po kolei wymieniłem regulator na pompie, zrobiłem regenerację pompy, wymieniłem przewody (dokładnie to samo, co Ty). Wtrysków nie ruszałem, bo podczas innych napraw wtryski były (podobno) regenerowane przez (podobno) specjalistów. W każdym razie ja za te regeneracje zapłaciłem. W końcu jak stanąłem pod ścianą, kazałem znajomemu mechanikowi wymontować wtryskiwacze i osobiście wysłałem je do dobrego warsztatu. Wymienili końcówki i uszczelnienia we wszystkich 5. Po montażu alfa pali w każdej temperaturze.
ja też stawiam na wtryski bo nie podoba mi się to ciśnienie na listwie... DEMMONN masz jakiegoś pewnego gościa co ci te wtryski sprawdzi? jak nie to dawaj je do mnie na sprawdzenie
Witam, sprawa się wyjaśniła, były otwarte przelewy w 2 wtryskach, 3 przelewał dość mocno. 3 zrobione i pali idealnie, ale czasami rozrusznik sam kręci mimo, że to już 4 sztuka (też nowa).
Wtryski kosztowały mnie po 100 za sztukę (regeneracja zaworka przelewu) końcówki są ok. (załatwił mi znajomy z Bosch-a u swojego klienta, któremu sprzedaję urządzenia) normalnie ok 600 setek za sztukę.
Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie.