czy wiecie może Koledzy co może być tego przyczyną ? nagle w czasie jazdy zgasł licznik przebiegu kilometrów (zamienny z temperaturą) - wyłączył się..... bezpiecznik ? czy coś innego ? jak sprawić aby znów się cieszyć kilometrami i temperaturą :-)
czy wiecie może Koledzy co może być tego przyczyną ? nagle w czasie jazdy zgasł licznik przebiegu kilometrów (zamienny z temperaturą) - wyłączył się..... bezpiecznik ? czy coś innego ? jak sprawić aby znów się cieszyć kilometrami i temperaturą :-)
Zobacz czy jakieś wtyczki np się nie zluzowały, ewentualnie czy wszystkie przewody są na swoim miejscu![]()
Jeśli licznik pokazuje prędkość to obawiam się że to może być coś nie tak w środku licznika. Prędkościomierz i licznik kilometrów biorą sygnał z tego samego kabla. Jak będziesz miał licznik na wierzchu to dobierz się do niego i posprawdzaj czy wszystko jest podpięte i jak to wygląda wzorkowo, czy nie jest poprzepalane.
Ostatnio edytowane przez PRE2ES ; 04-10-2012 o 08:18
żarówka ??
http://www.fanta-team.org/galeria.php?gid=117
dwie żarówki są od licznika ( tarczy )
jedna od tego wyświetlacza km
Ale koledze nie zgasło podświetlanie tylko cały licznik![]()
nie, mi nie zgasł cały licznik - tylko nie wyświetla się przebieg kilometrów - tak jakby na wybojach nagle sie wyłączył - akurat żona jeździ alfą to ja ją dostane to sprawdzę po kolei od bezpieczników przez tubę co jest nie tak
czyli jak wyżej wspominałem
zacznij od żarówki
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post984213
Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego.
Koledzy ja również dzisiaj zauważyłem problem ze swoim licznikiem, nie działa mi prędkościomierz ( nie wskazuje z jaką prędkościa sie poruszam) licznik kilometrów zarówno główny jak i ten od kilometrów "pomocniczych" wskazania są widoczne ale ilość kilometrów nie zmienia się, podświetlenie zegarów działa. Dodatkowo zpaliła mi sie kontrolka od ABS i hamulca ręcznego. Sprawdziłem wszystkie bezpiedzniki (chyba) nie podłączałem jeszcze kompa do auta bo ni mialem czasu ale jutro to zrobię.
Czy orientuje się ktoś co mogło sie stać?
Dodam jeszcze że stało sie to podczas normalnej jazdy samochodem.
Pozdrawiam i proszę o waszą opinię.