Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [166] Proszę o pomoc w sprawie 166

rds
    Gość

Domyślnie [166] Proszę o pomoc w sprawie 166

Witam
    Od niedawana jestem posiadaczem 166 2.5 V6 i mam pytanko.
    1. Co ile sie zmienia w silniku 2,5 V6 rozrząd ?

2. Posiadam xenony i mam maly problem z nimi. tj.
    podaczas uruchomienia swiatel swiecą sie ladnie na bialo/lekko niebiesko ale po ok 30
    sek jedna zaczyna zmieniac kolor i swieci jak standardowa na zółto. Prosze o pomoc
    czy to sprawa zarnika czy czegos innego.

Poza tym mam swiatla ( chyba nazywa to sie samopoziomujace ) ktore podczas łączenia
    same sie ustawiają ale niestety swiecą nisko, takie mam wrażenie, czy istnieje
    mozliwosc wyregulwania tego ?

Jezeli ktoś zna odpowiedz to proszeo pomoc
    Pozdrawiam
    rds

Jurcio_8v
    Gość

Domyślnie

Cześć,

Ad.1 Co 120 000km.

Ad.2 Żarówka do wymiany.

Ad.3 Na silniczkach poziomujących są na górze pokrętła regulacyjne.

rds
    Gość

Domyślnie

Dziekuje za info.

Mam na zegarach 147 tys, i zastanawia, sie czy ktos cos robil bo nigdzie nie ma opisu.
    w sumie wątpie i dla pewnosci warto by może by wymienić, moze mozesz zaproponowac rozrząd w jaki zainwestowac.

Co do kseonow to znasz moze jaki jest to model tyz żarników ?
    xenony mam po raz pierwszy i nie bardzo wiem co z nimi.

Pozdrawiam
    rds

smuz
    Gość

Domyślnie

http://moto.allegro.pl/item353654442..._fvat_wwa.html

to jest ten model wypadałoby zmienic oba palniki bo kazdy nowy potrzebuje okreslonej ilosci godzin na tzw. rozswiecenie sie ,inaczej bedzie swiecil dziwnie niebieskawo jak chinskie g... dlatego w3skazane jest dla jednakowej gamy swiatla wyminic oba palniki .

Rozrzad hmmm.....jest szansa ze byl robiony jednak jesli nie byl.......sam wiesz

firma:

gates-popularne ale dobre paski rozrzadu(warto kupic wzmacniany jest taka seria nie wiele drozszy)

rolki runeville dobre jednak ---- nigdy z allegro !!!!czesto zdarza sie ze to chinskie g..pakowane w pudlo marki wytrzymuja okolo30tys i ponownie ponosisz koszty robocizny

rolki SKF szwedzkie pewne montowane fabrycznie -marka od lat znana i sprawdzona

pompa wody hmm można nie trzeba jednak zależy w jakim jest stanie i ile jeździsz.

Generalnie jeśli wymieniać to zawsze kompletny bo koszty robocizny sa wysokie od 500 do 1000 -nie autoryzowany

Moznaby wymienic rolki w zestawie urzadzen pomocniczych nie sa az tak kosmicznie drogie a jak zacznie piszczec szumiec denerwuje .

Koszty czesci sa wysokie najtansze zestawy bez napinacza około 600 zl ,napiacz drogi ale wszedzie jest to kosztowny element około 400-500 zl.

Sa calkowite zestawy rozrzadu jesli dobrze poszukasz i wezmiesz wszystko utargujesz niezly rabat i mysle ze 800zl wystarczy na rozrzad jest taka firma z łodzi Autocomplex na wilenskiej maja naprawde dobre ceny i daja rabaty trzeba pogadac dobrze czasem kupisz naprawde tanio jak bedziesz chcial adres telefon pisz na priva
    powodzenia

rds
    Gość

Domyślnie

Dzieki za pomoc
    Pozdrawiam
    rds

yaro38
    Gość

Domyślnie

Przy wymianie rozrządu proponuję wziąć pod uwagę wymianę pompy wody,po takim przebiegu bez wymiany mogły posypać się łopatki pompy,lub posypią się lada moment.