no np w kwestii klocków to byłem miło zaskoczony. Zanim założyłem zaciski brembo byłem zmuszony założyć nowe klocki na zwykłe zaciski pomimo palnowanych brembo i nic tanszego niz maxgear nie znalazłem wiec kupiłem . Auto dobrze hamowało klocki nie piszczały nie i pyliły . Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony
Montowałem wielokrotnie części maxgear'a, w większości przypadku na życzenie klienta. Raz miałem taką sytuację z pompą wody tej firmy - wytrzymała lekko ponad 20 tys km po czym zaczęła przepuszczać i niemiłosiernie hałasować. Tak samo jest z łożyskami - wkładają najtańszą chińszczyznę. Rozlecieć się to nie rozleci ale np. dobre łożysko SKFa zrobi załóżmy 200 tys km a to zrobi 50 tys km, ot cała różnica. Co do klocków maxgear'a - nie piszczą, nie hałasują, nie pylą ale... zużywają się zdecydowanie wolniej jak tarcze hamulcowe. Założyłem dawno temu kumplowi takie klocki do Passata - wytrzymały 150 tys km przy czym po 100 tys km musiał wymienić tarcze bo były zbyt mocno zużyte - chyba nie o to tutaj chodzi...
Ostatnio edytowane przez YaSIuVKP ; 08-05-2012 o 14:36
żąłóżyłem maxgera 3000 temu i czekam. pODOBNO SĄ W NICH MONTOWANE ŁOŻYSKA nsk
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 08-05-2012 o 16:07
z tego co się dowiedziałem od pewnego przedstawiciela owszem sa i z nsk ale wtedy jest oznaczenie nsk na łożysku natomiast jeśli go nie ma są to łożyska polskiej firmy margo i właśnie takie są chyba jeśłi chodzi o alfy, podobno reklamacji na łożyska max gear znikoma ilość
margo autoryzowany dystrybutor znanych marek jak: FAG, TIMKEN, NSK, STM, OPTIBELT, LOCTITE, BOSCH-REXROTH, KTR, RENOLD, LOCTITE, SMC, SIMATEC
a jeździ ktoś na łożyskach maxgear od pewnego czasu?
musze wymienic przód i nie wiem, czy warto wydac na komplet 260zł, czy może od razu kupić komplet FAG za 700 - różnica "lekka" jest...