Tylko skąd taka rozbieżność w cenie na allegro? 190-299 za wahacz górny TRW??
Tylko skąd taka rozbieżność w cenie na allegro? 190-299 za wahacz górny TRW??
lego w dziale ogólnym masz bardzo ciekawy temat o górnych wahaczach, poczytaj, Ja sie sporo dowiedziałem
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Faktycznie bardzo interesujący i bardzo pomocny! Dzięki.
Kup VEMA jest prawie 2x tańszy od TRW i zrób sobie w nich kalamitki do smarowania od razu przy okazji wymiany. Z kolegą wymieniliśmy na VEMY i obydwaj jesteśmy bardzo zadowoleni.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Podepnę się pod temat. U mnie też są luzy i jak niekiedy wchodzę w ostry zakręt w lewo to mi miga żółty trójkącik włącza się asr chyba wtedy bo auto jakby gwałtownie hamuje.Zauważyłem też że czasami w zakrętach słychać dziwne dźwięki (bardzo cicho ale ja jestem uczulony na to troche ) i jak bym czuł na kierownicy delikatne drganie. Jak myślicie czy to może być ten sam problem co u kolegi wyżej?
VDC hamuje
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Wymieniłem górny wahacz i koło jest teraz stabilne. Teraz mam jeszcze problem bo musiało się popsuć coś jeszcze.
Alfetka przy prędkości ok 80 km/h myszkuje po drodze (nagle skręca lekko) hałas dobiega właśnie z prawej strony, przedniego koła. Najbardziej hałasuje (chrobocze) przy ruszaniu. Czy to końcówka drążka czy możę przegub? Wydaje mi się, że jak auto myszkuje to raczej będzie końcówka.
kiler_911 wahacz wymieniłem na TRW może następnym razem spróbuję tego co Ty.
Byłem na stacji diagnostycznej na szarpakach i facet mówi że żadnych luzów na przednim zawieszeniu nie ma z tyłu znalazł tuleję z luzem na drążku reakcyjnym. Nie wiem co teraz może tam hałasować. Raz coś lata raz nie...