Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: [33] Kolejna diagnoza ze zdjęcia

wynalazek
    Gość

Domyślnie

Dziękuje bardzo za pomoc, już alfa jeździ, trochę głośno przez tą szpilkę ale daje radę. Nie działa licznik ani obrotomierz tak jak powinien, ale ostatnim razem też nie działał a sam się nie naprawi. Dziwi mnie fakt że gdy jest zimna to odpali od razu, bez dotykania pedału gazu, inaczej jest już gdy się nagrzeje, wtedy żeby ją odpalić trzeba przytrzymać gaz i dłużej pokręcić. Przez ten brak szpilki pierdzi ten silnik i nie słychać go tak jak powinno być słychać. Jutro jadę do monterów i naprawiaczy tłumików może oni coś poradzą na to. JAk będzie słychać już sam silnik to wtedy powiem co i jak. Pozdrawiam

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    33 16V

Domyślnie

a sonde podłaczyłeś dobrze ?? Sprawdż czuujnik TPC tez moze być winny za kiepskie palenie na ciepłym .
    2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
    33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
    www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo

wynalazek
    Gość

Domyślnie

Stawiam ze jest to sonda lambda bo do tej pory nie mam podłączonej, już znalazłem na allegro z takim wejściem jak do mojej. A ten 2 czujnik to jest czujnik tam przy kole zamachowym?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    33 16V

Domyślnie

czujnik na dolocie pomiędzy przepustnica a filtrem.Ale jak niemasz sondy podłaczonej to pewnie wina sondy.

wynalazek
    Gość

Domyślnie

Alfa ma już zrobiony wydech, czyli szpilka naprawiona i chodzi już cacy, nie mogę nigdzie znaleźć sondy lambda, tzn samej wtyczki bo mam 2 sondy ale bez wtyczki takiej co ja potrzebuje. Trzeba będzie odwiedzić jakiegoś elektryka. Podejrzewam że przez to czasem mi zgaśnie przy hamowaniu jak np parkuję i dojeżdżam na sprzęgle. Dziś miałem tak przy ruszaniu ze świateł Dziwny metaliczny dźwięk dobiega z prawej strony silnika (po stronie filtra), nie wiem co to może być, mam nadzieję że to nie panewki ani nic takiego.

luciano
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał wynalazek
    Alfa ma już zrobiony wydech, czyli szpilka naprawiona i chodzi już cacy, nie mogę nigdzie znaleźć sondy lambda, tzn samej wtyczki bo mam 2 sondy ale bez wtyczki takiej co ja potrzebuje. Trzeba będzie odwiedzić jakiegoś elektryka. Podejrzewam że przez to czasem mi zgaśnie przy hamowaniu jak np parkuję i dojeżdżam na sprzęgle. Dziś miałem tak przy ruszaniu ze świateł Dziwny metaliczny dźwięk dobiega z prawej strony silnika (po stronie filtra), nie wiem co to może być, mam nadzieję że to nie panewki ani nic takiego.
    Panewki słychać przy zapalaniu silnika. Co do sondy mam jakąś na widoku jak chcesz wyśle Ci jej foto.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    33 16V

Domyślnie

Zmieniłeś olej?? To moze być cykanie popychacza np. Jak pojezdzisz trochę powinno przestać.W którym dokłądnie miejscu cyka??Bo mozliwości jest duzo.

wynalazek
    Gość

Domyślnie

Tak to jest taka wtyczka sondy jakiej ja szukam, jeśli ktoś takową posiada to chętnie kupię. Samą wtyczkę nawet!
    A to stukanie jest po stronie filtra, muszę dokładniej się wsłuchać, na wolnych tego w ogóle nie ma jest jak się doda gazu. Panewka mi stukała w tamtym silniku i nie wydaje mi sie że to to, głuchy metaliczny stuk.
    luciano po przesłuchaniu tego pliku wiem że to na pewno nie jest panewka

luciano
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał wynalazek
    Tak to jest taka wtyczka sondy jakiej ja szukam, jeśli ktoś takową posiada to chętnie kupię. Samą wtyczkę nawet!
    A to stukanie jest po stronie filtra, muszę dokładniej się wsłuchać, na wolnych tego w ogóle nie ma jest jak się doda gazu. Panewka mi stukała w tamtym silniku i nie wydaje mi sie że to to, głuchy metaliczny stuk.
    luciano po przesłuchaniu tego pliku wiem że to na pewno nie jest panewka
    To sie ciesze ze pomogłem :mrgreen:
    Wtyczke chcesz?
    Ja mam całość z sondą

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    33 16V

Domyślnie

jutro pogrzebie moze znajdę ci w tyczkę powinienem mieć ale nie na 100%