OkTo nawet lepiej, jak się zapomnę to zawszę mogę się "miło" zaskoczyć jak mnie policja zatrzyma..
haha
że jednak mniej przekroczyłem prędkość
Dzięki za odpowiedź![]()
Nie będzie problemu założyć 215 na zwykłe fabryczne felgi R-15 ?
Najlepiej 215 wsadź na 17.
Ja mam 215/45/17 i świetnie to wyglądaTylko pewnie trochę bd mi zawyżać prędkość
![]()
A jeszcze jedno mam pytanie - czy ciśnienie w przypadku opon 225/45/ R17 , 2,55 bar, będzie dobre? Pacjent : Alfa 156 Sedan, 2.0 TS
Normalnie zaleca się dla 156 ciśnienie 2,2 zarówno z przodu jak i z tyłu. Dla maksymalnie obciążonego można zastosować do 2,5 . Osobiście mi się wydaję że to będzie trochę za dużo. Auto będzie się gorzej prowadzić, opona może się nierównomiernie zdzierać. Jeżeli chodzi tylko o niższe spalanie to lepiej założyć 215 i nabić tak jak mówi fabryka.
Dla zainteresowanych- http://www.opony.com.pl/narzedzia/za...pon/185/65r15/ tutaj możecie sobie dokładnie sprawdzić jakie opony pasują, a jakie nie, w która stronę będziecie mieć przekłamanie licznika(w opcji 2- oryginalny rozmiar to 185/65R15, do tego dopisujecie rozmiar jaki was interesuje i macie jak na dłoni) Oczywiście przelicznik zakłada, że na oryginalnym rozmiarze wskazania licznika są idealne, a jak jest to sami wiecie najlepiej
![]()
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,