Witam
Koledzy pojawił się taki problem dzisiaj tzn rano wsiadłem do auta i nie mogłem żadnego biegu włączyć a przy R zgrzyty, pedał dosyć miękki. Zgasiłem auto napompowałem kilka razy i znowu odpaliłem i już było ok. Później przejechałem 80km i ciężko było mi przełączyć z 5 na jaki kolwiek bieg trzeba było mocno szarpnąć. Teraz po pary godz postoju chcę jechać a tu żadnego biegu nie mogę wrzucic a na R znowu zgrzyty. Zgasiłem odpaliłem na nowo i było ok. Moje pytanie czy kończy się sprzęgło a może coś innego jakiś wysprzęglik czy coś?? A CZY alfa 156 posiada dwumas?
Posiadam ALfe 156 2.0TS 99rok

Odpowiedz z cytatem
i tam siedzi w jakims mocowaniu musisz je popuscic i wyciagnac tylko w jedna strone wychodzi jak sie nie myle.. no i oczywiscie jeszcze poodlaczac przewody hydrauliczne od niej... sam nie wymienialem ale kiedys czytalem o tym troche i to co pamietalem to Ci napisalem.. jak cos nie tak to moze mnie ktos poprawic 
Powodem zapowietrzania się sprzęgła może być zarówno pompka jak właśnie też wysprzęglik. klapaa sprawdź czy pod skrzynią od dołu nie jest mokro czy nie cieknie tam płyn - jak będzie mokro to padł jednak wysprzęglik