Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: piszczenie w tyle

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    SMI Łaziska Górne
    Auto
    AR 159 Sportwagon 1,9 JTD TI

Domyślnie

też miałem te niemiłosierne piszczenie w lewym tylnym kole, nie miałem czasu rozbierać ale widziałem że po zimie dużo syfu i rdzy się zebrało, doraźnie zaaplikowałem WD40 na zacisk, no i przestało piszczeć ale i tak muszę rozebrać i poczyścić tylko jak będę mieć trochę wolnego. Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar janusz_w5
    Mieszka w
    Otwock
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał sexplorer Zobacz post
    Mam podobny problem. Po ok 20 km jazdy dochodzą piski z lewego tylnego koła. Na początku podczas skręcania, a później już cały czas. Pisk ustaje kiedy hamuję. Koło się grzeje, ale luzów na ręcznym nie ma, oporów też nie, bo nawet na najmniejszych spadkach auto samo się toczy.

Dodam, że w zimę raz zamroziło mi linki, właśnie od lewego tylnego koła, ale po wstawieniu auta do garażu hamulec odpuścił i później już było wszystko w porządku.

Czy w tej sytuacji może to być także tłoczek czy coś innego? Proszę o pomoc.
    przyczyna samego piszczenia są wyślizgane klocki. Nie zapomnijcie ich poszorować po betonie albo papierem.

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 12:02 ----------

Cytat Napisał 19Gumis20 Zobacz post
    też miałem te niemiłosierne piszczenie w lewym tylnym kole, nie miałem czasu rozbierać ale widziałem że po zimie dużo syfu i rdzy się zebrało, doraźnie zaaplikowałem WD40 na zacisk, no i przestało piszczeć ale i tak muszę rozebrać i poczyścić tylko jak będę mieć trochę wolnego. Pozdrawiam
    jeszcze smaru daj na tarcze )

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał janusz_w5 Zobacz post
    jeszcze smaru daj na tarcze )
    ostrożnie z takimi radami!!!! mój sąsiad przesmarował tarcze w Zastawie i klepał maskę, w bramie nie wychamował (naszczęscie w bramie)!!!