Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Alfa 159 19. jtdm 16 V z dwoma wydechami?

wojtass66
    Gość

Domyślnie Alfa 159 19. jtdm 16 V z dwoma wydechami?

Panowie pomóżcie gdyż mam problem, upatrzyłem sobie alfe 159 1.9 jtdm 16v z 2006 roku. Problem w tym, że Alfa posiada dwie rury wydechowe z tył rzekomo montowane fabrycznie oraz jak zapewnia handlarz ,, jest to wersja mocniejsza niż 150 km''. Stąd moje pytanie czy wychodziły jakieś limitowane wersje z silnikami 1.9 jtdm 16v dwu rurkowe? Czy dać sobie siana z tą ofertą? W załączniku przesyłam zdjęcie. Pozdrawiam.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.JPG
Wyświetleń:	1189
Rozmiar:	68.9 KB
ID:	51480  

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Fabrycznie w 1,9 JTDM zawsze była jedna rura a że auto ma dwie oznacza ze ktoś sobie taki wydech założył. Jest parę osób na forum co taki wydech zakładali do swojej 159 1,9 JTDM a co do mocy to autko pewnie po chiptuningu

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Oryginalny wydech to nie jest

wojtass66
    Gość

Domyślnie

Czyli sugerujecie, że lepiej dać sobie z tą alfą tuningowaną niewiadomo gdzie spokój i kupić alfe w oryginale?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Według mnie to dobry znak jeśli ktoś wkładał w nią kase na takie przeróbki (a dwie rury wyglądają o niebo lepjej niż jedna mała ) , to może i mechanicznie jest zadbana i robiona na bieżąco.
    Jak blacharsko jeszcze by wyglądała nie najgorzej , to może być warta uwagi. Przez taką przeróbke napewno bym jej nie skreślił , a jeśli to ja bym miał ją kupić , to nawet dla mnie plus, że nie jest jak każda inna.
    Ostatnio edytowane przez _cichyy_ ; 29-03-2012 o 12:56
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

wojtass66
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał _cichyy_ Zobacz post
    Według mnie to dobry znak jeśli ktoś wkładał w nią kase na takie przeróbki (a dwie rury wyglądają o niebo lepjej niż jedna mała ) , to może i mechanicznie jest zadbana i robiona na bierząco.
    Jak blacharsko jeszcze by wyglądała nie najgorzej , to może być warta uwagi. Przez taką przeróbke napewno bym jej nie skreślił , a jeśli to ja bym miał ją kupić , to nawet dla mnie plus, że nie jest jak każda inna.

Abstrahując, można nawiązać do tego co kolega napisał powyżej, że ta alfa równie dobrze mogła dostać strzała w dupke, co mogło przyczynić właściciela do wymiany oryginalnego tłumika wraz ze zderzakiem na dwururke. Póki co daruje sobie chyba takie wynalazki, lepiej kupić zdrowizne w oryginale.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Może komuś wydech się nie podobał i sobie zmienił ? Co w tym złego, tak samo że chipa zrobił ?

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał Kolin Zobacz post
    Może komuś wydech się nie podobał i sobie zmienił ? Co w tym złego, tak samo że chipa zrobił ?
    Zaraz tu bedzie dowodzenie, ze auto bylo spawane z dwoch. Oczywiscie na podstawie zdjec taka dedukcja. Sprzed kompa
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Cytat Napisał wojtass66 Zobacz post
    Póki co daruje sobie chyba takie wynalazki, lepiej kupić zdrowizne w oryginale.
    Pamiętaj że to auta z roku 2006 , więc z oryginałem już różnie może być , nowe to one już nigdy nie będą.
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boss_do
    Auto
    Brera 3.2 V6 Q4; 147 1.6 TS; GTV 2.0 TS

Domyślnie

Nie odpuszczaj kupna AR, bo ma wydech podwójny!!! Co w tym złego? Jak już wcześniej _cichyy_ napisał dwie rury wyglądają dużo lepiej. I co ma wspólnego dzwon w tył z wydechem??? To czy miała dzwona czy nie możesz sprawdzić, natomiast nie łącz tych dwóch całkowicie różnych faktów ze sobą... A co do chipa to super sprawa... Moment obrotowy w górę, spalanie o 0.5l mniejsze a i frajda z jazdy dużo większa (o ile to auto ma czipa).
    Przy kupnie samochodu opieraj się na faktach, a nie na domniemaniach ze zdjęć Równie dobrze możesz napisać:
    Oooo!!! ta AR ma felgi 18', a powinna mieć 17' w oryginale. Pewnie miała dzwona z czterech stron