Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Pomocy dygotanie, wibracje.......

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 147 1.9 JTDm 150km, Brera 2,4jtdm

Domyślnie

Sprawdź sobie rozrząd, mógł przeskoczyć o jeden ząbek, ja miałem podobnie tylko gorzej, ale mi przeskoczyło podobno o 3 ząbki, samochód ciężko zapalał i szarpało silnikiem jak już zapalił. Po wymianie paska i odpowiednim ustawieniu wszystko wróciło do normy, a pasek przeskoczył przy normalnej próbie uruchomienia silnika- dziwne ale niestety prawdziwe .

Pozdrawiam

kajtek 147jtd
    Gość

Domyślnie

witam po przerwie. podpiolem to auto pod kompa i pokazalo bledy. ze swiece do wymiany i czujnik cisnienia paliwa. moze ktos by mi powiedzial jak zrobic jakies testy tym Ecuscan bo ja jestem zielony. no i co to jest ten czujnik cisnienia paliwa?? pomocy

---------- Post added at 19:25 ---------- Previous post was at 17:05 ----------

witam po przerwie. podpiolem to auto pod kompa i pokazalo bledy. ze swiece do wymiany i czujnik cisnienia paliwa. moze ktos by mi powiedzial jak zrobic jakies testy tym Ecuscan bo ja jestem zielony. no i co to jest ten czujnik cisnienia paliwa?? pomocy

kajtek 147jtd
    Gość

Domyślnie

witam we wczesniejszym temacie pisalem ze moja alfa wibruje (silnik) zmienilem kolo pasowe i dwumas. doradziliscie zebym podpial bele pod kompa i wyszedl blad . p0191 diesel pressure contol czy to moze miec cos z tym wspolnego ?

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Saab 900 LPT classic & BMW 318d F30

Domyślnie

Sprawdź w programie diagnostycznym FES (chyba taki masz) jakie są korekty wtrysku dla poszczególnych wtryskiwaczy.
    Może pompa CR pada albo leje któryś z wtryskiwaczy.
    Podepnij się i napisz jakie są te wartości.

kajtek 147jtd
    Gość

Domyślnie

ale jak to zrobic? nie znam sie na tym w ogole

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał godol Zobacz post
    Sprawdź w programie diagnostycznym FES (chyba taki masz) jakie są korekty wtrysku dla poszczególnych wtryskiwaczy.
    W tym silniku fes nie pokaze parametrów korekt dla poszczególnych cylindrów, a szkoda gdyż to pewnie ułatwiło by życie.

---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:20 ----------

Cytat Napisał kajtek 147jtd Zobacz post
    witam we wczesniejszym temacie pisalem ze moja alfa wibruje (silnik) zmienilem kolo pasowe i dwumas.
    Rozumiem, że p[rzez słowo koło pasowe wymieniłes koło pasowe wału urządzeń pomocniczych (też dwumasowe)? a przez dwumas koło dwumasowe? Sprzęgło tez dałes nowe?

---------- Post added at 18:25 ---------- Previous post was at 18:22 ----------

Cytat Napisał kajtek 147jtd Zobacz post
    witam we wczesniejszym temacie pisalem ze moja alfa wibruje (silnik) zmienilem kolo pasowe i dwumas. doradziliscie zebym podpial bele pod kompa i wyszedl blad . p0191 diesel pressure contol czy to moze miec cos z tym wspolnego ?

Pytanie pierwsze, czy widzisz delikatne falowanie obrotów na biegu jałowym (luzie)?
    Masz jakiś problem z ciśnieniem paliwa. Możliwe pompa, regulator, wtryskiwacze, bądz jakiś wyciek paliwa w układzie wysokiego ciśnienia. Dzwignij maske i sprawdz, czy gdzies sie ON nie sączy z pompy lub przewodów - to tak na dobry poczatek. Wykasuj błąd i sprawdz, czy sie pojawi. Następnie zrób próbe przelewowa wtryskiwaczy paliwa.

kajtek 147jtd
    Gość

Domyślnie

tak kolo pasowe walu urzadzen tez. i poduszki tez. zrobie ta probe tylko wytlumaczcie mi jak zrobic test tym fesem.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Poczyniłeś już coś w tym temacie?