M12 jest to średnica gwintu
1,5/1.25 jest to skok gwintu
28 mm jest to długość gwintu
do AR 147 pasują M12/ 1,25
Jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi
pozdro
M12 jest to średnica gwintu
1,5/1.25 jest to skok gwintu
28 mm jest to długość gwintu
do AR 147 pasują M12/ 1,25
Jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi
pozdro
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Śruby musisz przymierzyć stare - żeby poznać długość,
ja pływaki kupiłem 35mm ... bo inne nie sięgały i nie wkręcały sie dobrze w piaste.
Na moje oko to tez jest pierścien - dlatego najpierw to trzeba wygrzebać i dopiero wtedy mierzyć średnice, ewentualnie sprawdzić co napisane jest na pierścieniu.
Zeby chłopak nie pojechał do tokarza toczyć w plastiku.
Ja mam M12 1.25 35mm
pływające płaciłem coś w okolicahc 200zł ale z pierścieniami.
jeżdżę tak i nie narzekam - co jakiś czas tylko warto sprawdzić czy śrubki podociągane
147 powodów do zadowolenia
dzięki za podpowiedzi... z tym skokiem sporo mi to wyjaśnia bo mógłbym kupić złe.
czyli do 147 musi być zawsze M12 1.25
teraz czy mamy dużo zapasu gwintu w piaście... powiedzmy jakbym chciał kupić dłuższą śrubę "na zapas" bo powiedzmy chce mieć więcej na wszelki wypadek
@mattom redukcję masz w 147 właśnie z 5x100?
Tak, mam felgi od A3
100x5
w 147 mam oryginalne długości srub. Ale w 145 zmieniałem na dłuższe do alu i mam trochę zapasu i nic sie nie dzieje. Ale nie umiem ci powiedziec ile jest gwintu w piaście
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
45mm powinno wejść - tyle mam w śrubach od innych alu - i cały zeszły sezon przjeździło bez problemu.
Z tym że najdłuższe pływaki jakie spotkałem to było 40mm ...
We wtorek mam dzień wolny od pracy to sobie poogarniam. Felgi były przeznaczone do sprzedaży a dzięki waszej pomocy wyląduję jednak na alfiedzięki serdeczne!
![]()
No i fajnie = bo wzór fajny - sam podobnego szukałem, ale trafiłem 6cio ramienne, no i szukałem 18.
powiem ci tylko tyle że chrom przy czerwonej 147 - miodzio![]()
Marzyłem o tym, że w dniu dzisiejszym wrzucę tu fotki na nowej feldze a tu...bzik !
Śruby pływające nie są do dostania od ręki nigdzie w Siedlcach niestety, ale nie to stanowiło problem....
Pierścienie centrujące mam na 57.1 więc chciałem je roztoczyć o mm żeby nie czekać na przesyłkę z allegro ale przy wybijaniu (coś jakby metal z aluminium) jeden mi pękł a drugi się pogiął. Więc dzisiaj zamawiam śruby pływające i pierścienie.
Wiem, że raczej tak...ale mam dosyć niespodzianekET 35 podejdzie do 147?
Pozdro dla wszystkich wspierających![]()