Moja kobieta, absolwentka filologii angielskiej, twierdzi bez wątpliwości, że "wnętrze zostanie dostosowane, jednak będzie nawiązywało do prototypu".
Koniec dyskusji![]()
Byleby nie było tego poczucia, że się siedzi w wannie xD
Hehe, sorry ale pozwolę sobie wrócić do dyskusji
The interior will be adjusted though compared to the concept car we saw at the IAA in Frankfurt
Wnętrze (The interior) będzie (will be) jednak (though) zmienione/dostosowane (adjusted), w porównaniu do konceptu (compared to the concept car). Jeżeli miałoby być podobne, to byłoby napisane:
The interior will be adjusted, though comparable to the concept car we saw...Sorry, ale mgr filologii nie jest dla mnie autorytetem
Sorry za offtop, ale nie mogłem się powstrzymać, czasem tak mam... w poprzedniej robocie miałem ksywę "ale_to_nie_tak"
Ciekawe w tym zresztą jest to, że Autoedizione i jeszcze jakaś inna redakcja chyba, powołuje się na Quattroruote, na którym nie mogę znaleźć artykułu źródłowego, który mógłby potwierdzić obalić (być może nieprecyzyjną) wersję angielską![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
"Adjusted" w tym wypadku na 99% oznacza "zmienione", bo niby do czego miałoby być dostosowywane?
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
a nie dopasowane? w tym sensie? domodelowane)?
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Dopasowywane/dostosowywane/zmieniane pod gusta euro-chino-merykańskie![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
@dakoolk:
Ja mysle, ze bedzie dopasowane/dostosowane/zmienione do potrzeb auta produkcyjnego - bo to co widac w tej chwili to nadal prototyp i pewnie zrezygnuja z niektorych rzeczy.
Pozdro,
Bartas
Składam broń
[11:58:07] YonasH: Hi Colin,
quick offtop question for you if you don't mind. I was just talking to my friend and we can't agree on something
"The interior will be adjusted though compared to the concept car we saw at the IAA in Frankfurt"
Is author of this sentence saying that the interior will be different than in the concept, or similar (compared)?
Thanks (bandit)
[11:59:39] Colin: The way I read this is that the interior will be different when we compare it to the original concept car seen before
Colin zdemolował temat, ale dakoolk ma w sumie rację, trzeba by sięgnąć do włoskiego oryginału dla pewności.
Grzejemy się, jakby każdy z nas złożył już zamówienie.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS