Np. takie coś: http://allegro.pl/lakier-klej-do-nap...390096459.html
Mnie już słabi ten samochód. Jako, że nie mam nawet miernika i zdolności elektronicznych, sprawdziłem podstawowe rzeczy o których tu piszecie. W teorii jest ok. Metodą organoleptyczna stwierdziłem, że grzeje lusterko po stronie pasażera. Robi się ciepłe. Drugie pozostaje zimne, jak i szyba tylna. Niedawno auto było u lakiernika. Robili mi przedni zderzak, wymieniali lampę i ściągali też tylny zderzak. Podejrzewam, że po tej robocie przestało działać. Akumulatora raczej nie odłączali, bo nie skasowało mi licznika i nie musiałem wpisywać kodu do radia.
Jeszcze zauważyłem dziwną przypadłość, że jak wyciągnę 15 bezpiecznik od grzania, to lampka przy przycisku dalej się zapala.
2004 rok i samo by się zdupiło ?
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Witam koledzy.
Ja mam taki problem w 156 SW, że przepala mi bezpiecznik ogrzewania tylnej szyby i lusterek (ten w prawym dolnym rogu), lecz nie zaraz po włączeniu, ale po jakiejś tam chwili. Dodam jeszcze że nie działają mi chyba trzy nitki w tylnej szybie (uszkodzone), nie wiem czy może to mieć wpływ na przepalający się bezpiecznik. Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu to proszę o odpowiedź.
a gdzie znajduje się ten nieszczęsny przekaźnik, od ogrzewania tej szyby , tylko nie podawajcie mi linka do instrukcji alfa romeo bo tam nic niema opróccz spisu bezp który znam?????????????//
Ostatnio edytowane przez LUKI83 ; 21-10-2011 o 15:33
Ja również mam problem z ogrzewaniem. Miałem go od chwili odebrania samochodu z ASO, gdzie wymieniali mi tylni błotnik po kolizji. Kontrolka świeciła, słychać było przekaźnik jak się załącza. Zdjąłem tylną maskownicę słupka (czy jakkolwiek się nazywa ten plastik łączący podsufitkę z tylną półką) i okazało się że pewnie gdzieś tam zahaczyli i odkleili przewód od szyby. Polecam sprawdzić to, bo podobno to częsta usterka - tak mi powiedział gość z ASO. Fakt faktem że oni to spieprzyli, ale trzyma się to tylko na słowo honoru pewnie. Dziś jadę żeby to zakleili, bo ja nie mam kleju przewodzącego.
U mnie również brakowało podgrzewania tylnej szyby - wymiana bezpiecznika jakieś dwa miechy temu pomogła , nie przepala się a podgrzewanie działa znakomicie.
Pozdrawiam