Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 97

Temat: [156] Nie działa podgrzewanie lusterek i tylnej szyby

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto
    AR 156 SportWagon 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał gontek Zobacz post
    Jak Ci grzeje szyba a parę nitek nie, to znaczy, że masz przerwę gdzieś w obwodzie. Musisz się przyjrzeć bacznie połączeniom na szybie, gdzieś mogą być minimalne przerwy i dlatego nie grzeje. Możesz zakupić specjalny klej przewodzący w dowolnym elektronicznym albo na allegro i delikatnie przesmarować ubytki.
    Co do tego czy wszystkie miały grzanie lusterek to nie wiem. A działają wraz z załączeniem ogrzewania tylnej szyby. Można to wyczuć ręką na szybce lusterka.
    Ja np. dalej nie mam ogrzewania ale nie mam też czasu na delikatne rozebranie panelu głównego.
    co to za klej??

Użytkownik Rowerzysta Avatar gontek
    Mieszka w
    Sosnowiec, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16V

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    near zamość
    Auto
    156 1,8 ts 98

Domyślnie

Cytat Napisał Erni1985 Zobacz post
    hmmm no wlasnie ciekawi mnie czy u mnie jest podgrzewanie lusterek...
    o i mam pytanie grzanie lusterek i tylnej szyby wlacza sie jednym klawiszem?? u mnie szyba grzeje bardzo dobrze ale nie zauwarzylem czy grzeja takze lusterka.
    jak lusterka są regulowane elektrycznie to raczej grzanie powinno być

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Mnie już słabi ten samochód. Jako, że nie mam nawet miernika i zdolności elektronicznych, sprawdziłem podstawowe rzeczy o których tu piszecie. W teorii jest ok. Metodą organoleptyczna stwierdziłem, że grzeje lusterko po stronie pasażera. Robi się ciepłe. Drugie pozostaje zimne, jak i szyba tylna. Niedawno auto było u lakiernika. Robili mi przedni zderzak, wymieniali lampę i ściągali też tylny zderzak. Podejrzewam, że po tej robocie przestało działać. Akumulatora raczej nie odłączali, bo nie skasowało mi licznika i nie musiałem wpisywać kodu do radia.
    Jeszcze zauważyłem dziwną przypadłość, że jak wyciągnę 15 bezpiecznik od grzania, to lampka przy przycisku dalej się zapala.
    2004 rok i samo by się zdupiło ?
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

manganyt118
    Gość

Domyślnie

Witam koledzy.
    Ja mam taki problem w 156 SW, że przepala mi bezpiecznik ogrzewania tylnej szyby i lusterek (ten w prawym dolnym rogu), lecz nie zaraz po włączeniu, ale po jakiejś tam chwili. Dodam jeszcze że nie działają mi chyba trzy nitki w tylnej szybie (uszkodzone), nie wiem czy może to mieć wpływ na przepalający się bezpiecznik. Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu to proszę o odpowiedź.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    near zamość
    Auto
    156 1,8 ts 98

Domyślnie

a gdzie znajduje się ten nieszczęsny przekaźnik, od ogrzewania tej szyby , tylko nie podawajcie mi linka do instrukcji alfa romeo bo tam nic niema opróccz spisu bezp który znam?????????????//
    Ostatnio edytowane przez LUKI83 ; 21-10-2011 o 15:33

donszymon
    Gość

Domyślnie

Ja również mam problem z ogrzewaniem. Miałem go od chwili odebrania samochodu z ASO, gdzie wymieniali mi tylni błotnik po kolizji. Kontrolka świeciła, słychać było przekaźnik jak się załącza. Zdjąłem tylną maskownicę słupka (czy jakkolwiek się nazywa ten plastik łączący podsufitkę z tylną półką) i okazało się że pewnie gdzieś tam zahaczyli i odkleili przewód od szyby. Polecam sprawdzić to, bo podobno to częsta usterka - tak mi powiedział gość z ASO. Fakt faktem że oni to spieprzyli, ale trzyma się to tylko na słowo honoru pewnie. Dziś jadę żeby to zakleili, bo ja nie mam kleju przewodzącego.

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

U mnie również brakowało podgrzewania tylnej szyby - wymiana bezpiecznika jakieś dwa miechy temu pomogła , nie przepala się a podgrzewanie działa znakomicie.

Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Cytat Napisał Tiestosclublife Zobacz post
    U mnie również brakowało podgrzewania tylnej szyby - wymiana bezpiecznika jakieś dwa miechy temu pomogła , nie przepala się a podgrzewanie działa znakomicie.

Pozdrawiam
    Powiedz mi, czy wymieniłeś ten bezpiecznik w skrzynce bezpieczników pod kolumna kierowniczą, i czy był on ewidentnie "przerwany".
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Powiedz mi, czy wymieniłeś ten bezpiecznik w skrzynce bezpieczników pod kolumna kierowniczą, i czy był on ewidentnie "przerwany".
    Dokładnie tak jak piszesz Kolego.....był "przerwany" i wymieniłem go właśnie w skrzynce po lewej stronie kierowcy.Od tamtej pory spokój a podgrzewam dość często szybkę z tyłu