Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Tłumik 1,6 TS

Vodzu
    Gość

Talking Tłumik 1,6 TS

Mam pytanie do was chcę zmienić tłumik nie myśle o takich drastycznych zmianach jak...cały układ z Kwasówy + strumiennice i inne Modsy,generalnie denerwuje mnie koncowy tłumik wygadający jak Pudełko po butach + Rolka po papierze toaletowym..no ale inaczej to nie wygląda.. Pytanie takie czytałem cos na temat firmy :
    Proex,Ulter a moze cos innego ? Co polecacie w nieduzych pieniądzach..generalnie mogl by nabrac przez to Jakiegos basowego brzmienia?? i czy to cos zmieni przy silniku 1,6 TS 120Ps?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Mocy raczej tłumik końcowy nie doda.

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał Vodzu Zobacz post
    Mam pytanie do was chcę zmienić tłumik nie myśle o takich drastycznych zmianach jak...cały układ z Kwasówy + strumiennice i inne Modsy,generalnie denerwuje mnie koncowy tłumik wygadający jak Pudełko po butach + Rolka po papierze toaletowym..no ale inaczej to nie wygląda.. Pytanie takie czytałem cos na temat firmy :
    Proex,Ulter a moze cos innego ? Co polecacie w nieduzych pieniądzach..generalnie mogl by nabrac przez to Jakiegos basowego brzmienia?? i czy to cos zmieni przy silniku 1,6 TS 120Ps?
    Proex - na forum są różne opinie poczytaj i sam zdecyduj, ja polece to co sam mam Ulter 2 lata polskiej zimy nie dały ruszyć z niego nawet farby więc uważam to za swego rodzaju sukces jeśli chodzi o tłumik nie wykonany z kwasówki. Co do przybytku mocy nawet jęsli coś przybędzie to nie poczujesz tego w żaden sposób, napewno fun z jazdy się zmieni i subiektywnie auto lepiej ciągnie (minus jest spalanie bo chcę się auto częściej wkręcać pod czerwone pole)

Vodzu
    Gość

Domyślnie

a koszta?

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

A koszta są zależne od końcówki w duzej mierze wiec google w dłoń i znaleść sobie strone ultera. Trzeba te 500zł dać na bank.

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

ja kupowałem niedawno dedykowanego ultera do 147. Zapłaciłem 550 zł, a tydzień później cena spadła do 500zł bo była promocja weekendowa mogę Ci polecić ten tłumik - kolega mechanik jak go montował to powiedział, że auto powinno być minimalnie mocniejsze ponieważ stary tłumik był zabrudzony mocno. Nie wiem czy tak jest, ale autko chyba się lepiej wkręca (a może mi sie tylko wydaje ). I bardzo fajnie brzmi, nie jest uciązliwy (za wszelką cenę chciałem uniknąc buczącego tłumika i póki co mogę powiedzieć, że się to udało)
    Today we are living our future memories..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taz_xxx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 147 3D 1.6TS 105HP 2001r.

Domyślnie

PiterR, a z jaką końcówką wziąłeś, bo w sumie też powoli przybieram się do wymiany tłumika...

Vodzu
    Gość

Domyślnie

Właśnie mogl bys pokazac swoje fotki tez?

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Vodzu Zobacz post
    Właśnie mogl bys pokazac swoje fotki tez?
    ja mam proexa z końcówka nr 4 http://www.proex.pl/galeriakoncowek.html , jeżdżę 2 rok, bez zastrzeżeń. W jednym z tematów zbieramy się na wykonanie całych z inoxa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taz_xxx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 147 3D 1.6TS 105HP 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał zgredek Zobacz post
    ja mam proexa z końcówka nr 4 http://www.proex.pl/galeriakoncowek.html , jeżdżę 2 rok, bez zastrzeżeń. W jednym z tematów zbieramy się na wykonanie całych z inoxa
    a możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda już po montażu na aucie (a raczej pod )