Czyli tak naprawdę efekt jest ale będzie krótkotrwały a potem tak naprawdę to zrobi się dużo zabawy i kosztów....
Wściekłe SUKI
dokładnie to zrobią się takie luzy że będziesz się bał jechać tym autemale to moje doświadczenie z tymi poliuretanami może teraz robia lepsze trwalsze itp,,,, jak chesz popracowac nad stabilnościa auta to polecam sprężyny twardsze i amortyzatory na pewno poprawi to właściwości jezdne
Jeszcze ich nie mam, mam zamiar założyć. Przy wymianie zawieszenia na niższe i twardsze, założyłem nowe wahacze firmy RTS (150zł/szt.) i przy kole letnim z oponą profil 40, po kilkunastu tysiącach km zaczęły tuleje stukać w prawym wahaczu. Mam jeszcze dwa oryginalne wahacze i chcę je teraz zregenerować na tych czerwonych poliuretanach, bo one wydają się być dobrą alternatywą.
Co do smarowania to w komplecie z tulejami jast specjalny smar i przy montażu trzeba go naciapać żeby nie tarły i nie zgrzypiały![]()
Tuleje w tych wahaczach mają małą średnicę, one aż tak bardzo nie amortyzują i różnica po wymianie nie będzie duża. Przy seryjnym zawiasie odpuścił bym wymianę.
Kolego suckert zainwestuj w dobre sprężyny obniżające i amorki. Na warunki cywilne zupełnie wystarczy autko bedzie jak przyklejoneWiem z autopsji. Moją alfą jeżdżę już czwarty rok i dalej mnie zaskakuje zapas przyczepności. Każdy pokonywany zakręt mozna przejechać szybciej niż mi sie wydaje
![]()
Wściekłe SUKI