Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Temat: Stabilizatory zawieszenia

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Cytat Napisał alfaromeo145 Zobacz post
    moderator skasował a ja napisze jeszcze raz tylko inaczej .... wytrzymałość o wiele gorsza jak na zwykłych ,,, tzn, efekt że po 20 tys, na naszych polskich pieknych drogach będziesz miał do wymiany,,,, wiem bo sam miałem i wymieniałem na orginały ,,,, na orginałach przejechałem 100tys, km,,,,,

problem z PU a zwykłą gumą jest taki, że guma jest wulkanizowana a PU nie i pracuje nie rozciągając się a ślizgając po tulei. Dlatego powinie być gęsto traktowany smarem najlepiej za pomocą kalamitek (do środka tulei - wahacz). Inaczej niestety lubi 'wytrzeć'.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar suckert
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Afla 146 1,6 TS

Domyślnie

Czyli tak naprawdę efekt jest ale będzie krótkotrwały a potem tak naprawdę to zrobi się dużo zabawy i kosztów....

Wściekłe SUKI

alfaromeo145
    Gość

Domyślnie

dokładnie to zrobią się takie luzy że będziesz się bał jechać tym autem ale to moje doświadczenie z tymi poliuretanami może teraz robia lepsze trwalsze itp,,,, jak chesz popracowac nad stabilnościa auta to polecam sprężyny twardsze i amortyzatory na pewno poprawi to właściwości jezdne

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał suckert Zobacz post
    A powiedz mi ile już je masz? Czy dziś też byś je zamontował i wymień mi największe wady i zalety jeśli możesz
    Jeszcze ich nie mam, mam zamiar założyć. Przy wymianie zawieszenia na niższe i twardsze, założyłem nowe wahacze firmy RTS (150zł/szt.) i przy kole letnim z oponą profil 40, po kilkunastu tysiącach km zaczęły tuleje stukać w prawym wahaczu. Mam jeszcze dwa oryginalne wahacze i chcę je teraz zregenerować na tych czerwonych poliuretanach, bo one wydają się być dobrą alternatywą.
    Co do smarowania to w komplecie z tulejami jast specjalny smar i przy montażu trzeba go naciapać żeby nie tarły i nie zgrzypiały
    Tuleje w tych wahaczach mają małą średnicę, one aż tak bardzo nie amortyzują i różnica po wymianie nie będzie duża. Przy seryjnym zawiasie odpuścił bym wymianę.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Kolego suckert zainwestuj w dobre sprężyny obniżające i amorki. Na warunki cywilne zupełnie wystarczy autko bedzie jak przyklejone Wiem z autopsji. Moją alfą jeżdżę już czwarty rok i dalej mnie zaskakuje zapas przyczepności. Każdy pokonywany zakręt mozna przejechać szybciej niż mi sie wydaje

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar suckert
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Afla 146 1,6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał gonzo Zobacz post
    Kolego suckert zainwestuj w dobre sprężyny obniżające i amorki. Na warunki cywilne zupełnie wystarczy autko bedzie jak przyklejone Wiem z autopsji. Moją alfą jeżdżę już czwarty rok i dalej mnie zaskakuje zapas przyczepności. Każdy pokonywany zakręt mozna przejechać szybciej niż mi sie wydaje
    Zgadzam się z Tobą w 100% że efekt będzie mega przy rozwiązaniu które zaproponowałeś tylko że nie chce obniżać auta bo już są problemy w zimę lub z krawężnikami... Więc nie do końca chcę go obniżać. Potem zrobię sobie autko i bd się bał że kiedyś silnik na krawężniku zostawię

Wściekłe SUKI