Ja myślałem o poliuretanie, ale słyszałem, że jest cholernie sztywno.. Poza tym u mnie chyba rozsypały się dodatkowo sworznie więc i tak muszę kupić nowe wahacze...![]()
Cholernie sztywno jest jak masz sportowe poliuretany.
No fakt.. Widziałem, że są jakieś dwa rodzaje.. 1) czerwone i 2) żółte
Rozumiem, że skoro doradzasz poliuretan, to u siebie go masz... Powiedz mi, jak zmienił się komfort jazdy w porównaniu do serii... Ja co prawda już mam Eibacha sprężyny -30, więc pewnie mam trochę inaczej zestrojony niż seria.. ale wypowiedz się jeżeli możesz![]()
Myślałem i nadal myślę intensywnie ... ale na jednym wahaczu na 100% mam rozwaloną osłone sworznia .. więc ewentualnie kupie fasta i wloze PU
147 powodów do zadowolenia
Jeśli chodzi o przód, to poliuretanu nie mam tylko na przednich i tylnych tulejach dolnego wahacza.
W tych miejscach mam jeszcze gumę, ale czerwony poliuretan już czeka.
Komfort zmienił się na tyle że już nic nie stuka w zawieszeniu.
A tak to prowadzi się identycznie jak na gumowych tulejach.
Mhm... i rozumiem, że http://www.strongflex.vot.pl/index.p...chk=1&Itemid=1 takie tuleje nabyłeś?![]()
To jak już sie tak ktoś mądry wypowiada. To mam kilka pytań też
Czy moge wymieniać tuleje we wszystkich wahaczach? Bo ktoś mi kiedyś mówił, że tylko w górnych.
Czy wymiana tulei = wymianie całego wahacza? Czy efekt będzie taki sam?
Już widze na tej stronie ze są tuleje do wszystkich wahaczy, do ponawiam tylko moje drugie pytanie czy efekt bedzie taki jak przy wymianie całych wahaczy?
Generalnie tuleje z poliuretanu powinno się zakładać do nowych wahaczy.
Nikt Ci nie da gwarancji ile wytrzyma sworzeń w wahaczu w którym wybiły się tuleje.
A jak sworzeń padnie to nic nie pomoże, tylko wymiana całego wahacza na nowy.
Poliuretan możesz założyć wszędzie, prócz do tylnych wzdłużnych wahaczy czyli tzw cukierków.
Także możesz założyć zamiast gum stabilizatora.
To skoro najlepiej wymieniać w nowych wahaczach to opłaca się kupować droższe TRW i do nich wmontować czy równie dobrze można kupić Fasta i do nich założyć?
Tu liczy się styl, osiągi i liczne ciągnące się za autem spojrzenia przechodniów.. Praktyczny nudny samochód może mieć prawie każdy.. Alfe tylko wybrani