Strona 12 z 46 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 453

Temat: [147] Dobór sportowego zawieszenia, felg, opon

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

kierunki zostają tam gdzie sa ewnetualnie jak ktoś sie czepnie to wrzuce w klosz ale nie bede dawac napewno na ta listwe bo troszke mi sie nie podobaja co do felgi to 15 185/65 łinter edyszyn hahaha , ale kleji sie dobrze do drogi hihih 17 toore ostatnio zakupiłem 215/45 i też juz miałem na aucie , opony łyse wiec tylko przymiarka ale miesci sie bez problemu ligar nie Ty pierwszy mi powiedział ze to VT hahah a moze byc jeszcze nizej gwint to długa historia oglólnie lagi supersport springi mam KW i supersporty aktualnie supersport przód amorki robione na zamówienie tył wkłady BMW e30 na szerokiej ladze pasuja jak ulał tył może uda mi sie kupić KW z regulacja twardosci ogólnei powiem tak jak była bela 120/100 to było bardzo twardo teraz jest ok moze zrobie filmik ile sie ugina, w tej konfiguracji co jest na foto to 4 osoby i jest ok

---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:08 ----------

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Mniejsza felga chyba nie wejdzie bo będzie obcierała o któryś z elementów zawieszenia. Ogólnie przy oryginalnych 15" felgach jeśwli się przy wyważaniu umieści ciężarek na rancie wewnętrznym felgi to już obciera.
    dokładnie alumy maja problem za pierwszym razem ścieło mi ciężarki
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Mniejsza felga chyba nie wejdzie bo będzie obcierała o któryś z elementów zawieszenia. Ogólnie przy oryginalnych 15" felgach jeśwli się przy wyważaniu umieści ciężarek na rancie wewnętrznym felgi to już obciera.
    Raczej mniejsza felga niż 15" nawet nie wejdzie na zacisk i tarcze.

marshall za każdym razem jak patrze na zderzak zastanawiam się co za genialny konstruktor wpadł na zamianę miejscami kierunków z przeciwmgielnymi hehe

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Tego to najstarsi górale nie wiedzą. Za pierwszym razem gdy włączyłem przeciwmgielne i rzuciłem okiem na zderzak to myślałem, że się żarówki spaliły

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

dokładnie ja w pierwszej 147 robiłem próbe zamiany ale wkońcu alfina została sprzedana i pomysł poszedł pa pa .. ale chyba wróce do tego zapne w miejsce kierunków żarówki do jazdy dziennej a mocny kierunek wskoczy do klosza jak cos pomodze to sie pochwale .
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

arczi
    Gość

Domyślnie

Stosował ktoś kiedyś Koni Str do 147-ki ?

Użytkownik Ogier Avatar AdiUssj
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał arczi Zobacz post
    Stosował ktoś kiedyś Koni Str do 147-ki ?
    Ja niedawno wymienialem na KONI STRT ze sprezynami Vogtland.
    Tu liczy się styl, osiągi i liczne ciągnące się za autem spojrzenia przechodniów.. Praktyczny nudny samochód może mieć prawie każdy.. Alfe tylko wybrani

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    NIENASZÓW
    Auto
    ALFA 147

Domyślnie

Witam wszystkich fanów alfy. Wczoraj zakupiłem aluski 8x17 z oponami 215/45 . Teraz szukam sportowego zawieszenia, ale chciałbym żebyście mi pomogli z wyborem bo sam to nie orientuje się co będzie najlepsze . Jakieś Linki bym poprosił , napiszcie jakich wy używacie zawieszeń .Droga rzez trzeba wymieniać w alfie coś jeszcze jak sie założy sportowe zawieszenie, i ile tak mechanicy biorą od wymiany całego zawieszenia. Z gory bardzo dziekuje i czkam na odpowiedzi. POZDRO Dawid

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Wymiana zawieszenia ogólnie specjalnie droga nie jest. Ja płaciłem razem z wymianą wszystkich wahaczy z przodu, łączników, stabilizatora i jego gum z kompletem amortyzatorów i sprężyn jakieś 600-700zł więc wymiana samych sprężyn i amorków jeśli je też będziesz wymieniał nie powinna przekroczyć 200zł. Jeśli wszystkie wahacze itp masz w dobrym stanie to nie musisz nic dodatkowo wymieniać. Wszystko zależy też od tego czy masz sprawne amortyzatory i chcesz kupować tylko sprężyny czy chcesz kupować komplet?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    NIENASZÓW
    Auto
    ALFA 147

Domyślnie

Byłem na trzepakach i mowili ze amortyzatory są w dobrym stanie, chciałem same tylko sprężyny na razie założy ale niewiem jak by sie to sprawowało czy by nic nie dobijało , jak by sie auto trzymało w zakrętach co bys doradził.

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Na początek można kupić jakieś używane sprężyny. Jeśli chcesz już inwestować w całość zawieszenia to Omen pisał że może mieć zestaw Vogtland poniżej 1500zł co wydaje się być rozsądnym zakupem.