Coś mi się wydaje tonny, że te chwytaki są po prostu za małej średnicy, dlatego masz problem z wyciągnięciem radia.
Coś mi się wydaje tonny, że te chwytaki są po prostu za małej średnicy, dlatego masz problem z wyciągnięciem radia.
radzik2908 - średnicą były idealnie wpasowane do otworów.
W każdym razie rozwiązałem problem, przy durnym wyjęciu radia demontowałem nawet schowek i plasitki maskujące bo myślałem, że ktoś coś wcześniej w nim spierniczył...
Jak się okazało, chwytaki były zrobione o kant dupy, zupełnie nie pasując do 159'tki, wbrew temu o czym zapewniał mnie sprzedawca.
Zeszlifowałem je na płasko i planowałem zrobić wcięcie na wzór odwróconej o 90 stopni litery L, żebym po wciśnięciu mógłb dogiąć je do góry i tak aby się zaczepiły, bo poprzednie wchodziły i wychodziły praktycznie bez oporu. Zeszlifowałem coś na ten wzór, wcisnąłem w otwory i udało się wyjąć bez bez problemów, gdybyście kiedyś kupowali takie chwytaki na allegro to unikajcie tych z poniższego obrazka z czerwonym X'em.
![]()
enx, a jakie masz radio, z navi, czy bez? Ja mam z navi i pojechałem wczoraj do fachowców, którzy orzekli, że trzeba demontować środkowy panel, ale jak doczytałem, piszesz o "dwóch" prętach, a więc wnioskuję, że masz z navi (bo te bez navi, mają cztery otwory, dwa dolne i dwa górne, a te z navi tylko dwa górne) - dobrze kombinuję? Próbowałem wczoraj świecić w te otwory i faktycznie widać tam coś co przypomina gwint, ale nie mam pewności, a wolałbym nic przy okazji nie spieprzyć![]()
tonny możesz napisać jak głęboko trzeba wsadzić te druty żeby zwolniły blokady. Próbowałem dzisiaj wyciągnąć radio za pomocą 4 cienkich i długich gwoździ, ale bez powodzenia. Gwoździe mają 65mm długości, wsadzałem je na ok 55mm ale radio nawet nie drgnęło.
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Dzięki za odpowiedź pafka, a masz może zdjęcie radia z boku tak żeby było widać te zaczepy.
PS. Masz zwykłe radio czy navi?
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Haha, tyle problemów przez te zmieniarki
Klucze imbulsowe też się dobrze nadają![]()