Może zamiast odłączać klemy, kombinować itd, podłącz auto pod FES'a i zobacz co Ci wyskoczy wpisz kod błędu w wyszukiwarce na forum.
Jest już milion tematów o MCSF, użyj opcji szukaj następnym razem, jeżeli masz jakieś pytania.
Może zamiast odłączać klemy, kombinować itd, podłącz auto pod FES'a i zobacz co Ci wyskoczy wpisz kod błędu w wyszukiwarce na forum.
Jest już milion tematów o MCSF, użyj opcji szukaj następnym razem, jeżeli masz jakieś pytania.
zerknij tutaj do postu #587 http://www.forum.alfaholicy.org/147_...zrobic-59.html
Ostatnio edytowane przez peenbe ; 15-04-2012 o 19:21
Dzis zatankowałem pierwszy raz na pusty bak 30 l bp ultimate zrobilem jak narazie 2 km, jutro jade do gliwic, więc się okaże czy u mnie jest też coś nie tak : P
witam mialem dokladnie ten sam problem w identycznym autku i choc jestem swiezy to pierwsze co sprawdzilem szczelnosc dolotu od intercoolera, okazalo sie ze na zgieciu rury bylo spore pekniecie przez to definitywny spadek mocy i chmura czarnego dymu przy dodaniu gazu, po wymianie autko smiga jak nalezy, aczkolwiek u mnie zadne informacje o usterkach nie wyskakiwaly. mozna autko podpiac pod kompa z odpowiednimi sterownikami i powinno byc wszystko jasne.
Jutro jadę do zaprzyjaźnionego mechanika i podepniemy pod kompa i wszystko się wyjaśni.
Mam nadzieje ,że koszty mnie nie zamordują :/
Alfa dzisiaj wróciła do łask zbiera się i nie dymi
Powodem był uszkodzony zawór podciśnienia turbiny, został wymieniony na nowy i wszystko śmiga. MCSF już się nie zapala![]()