Witam
Czy ktos moze mi powiedziec jak ten silniczek wyglada i cos wiecej na ten temat ? Musze kupic ten silniczek i nie wiem jak on wyglada i czego mam szukac ? Wiem tylko ze on jest uszkodzony i dlatego wyswietla mi sie blad klimy.
Witam
Czy ktos moze mi powiedziec jak ten silniczek wyglada i cos wiecej na ten temat ? Musze kupic ten silniczek i nie wiem jak on wyglada i czego mam szukac ? Wiem tylko ze on jest uszkodzony i dlatego wyswietla mi sie blad klimy.
Rozchodzi się pewno o siłownik sterujący klapą powietrza (zewnątrz, wewnątrz), jest widoczny po zdjęciu podszybia przy wlocie dmuchawy wentylacji - zazwyczaj siłownik jest dobry, tylko cięgło do klapy spada lub pęka, zdemontuj plastik podszybia a wszystko zobaczysz - wygląda tak http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...235641064.html
To jak kupie to to bedzie pasowal do mojej 2.0 v6 ?
Wiec tak rozebralem podszybie i sprawa wyglada tak ze wyskoczylo to z sliniczka co zamyka ten obieg poniewaz na samym koncu jest pękniete wiec na to wychodzi ze silniczek jest ok tylko teraz pytanie czy mozna wymienic ta sama czesc czy trzeba wymieniac cos wiecej ? Zamieszczam zdjęcia w którym zaznaczone jest co jest pękniete ! Obecnie zalozylem to i wszystko jest ok ale w kazdej chiwli boje sie ze moze wyskoczyc z tego !
![]()
Jak ja mozna naprawic ? Skleic jakos to pekniecie zeby nie wyskoczylo z tego juz ?
Metoda dowolna, można skleić i dodatkowo zastosować klamrę z blachy.
Ok a czym by to było najlepiej skleic ? Jakims 2 składnikowym klejem ?
No pewnie tak ale z tym pewnie jest duzo wyciaganie zeby to wymontowac...