Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: [156] sport wagon 2.4JTD z2001r drążek stabilizatora

sebastianms4
    Gość

Domyślnie [156] sport wagon 2.4JTD z2001r drążek stabilizatora

strasznie mi stuka przedni drązek stabilizatora, gość w serwisie powiedzial ze sie nie da wymienic samych gum ze trzeba caly drazek ktory kosztuje 880zl. czy istnieje opcia wymiany samych gum czy istnieje jakakolwiek opcja na remont tego stukania, bez koniecznosci wymiany calego drazka. za pomoc dziękuje

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo w 147 da się to wymienić,ale czy w 156 nie jestem pewnien choć ten sam drążek,a łączniki stabilizatora nie wystarczy wymienić?? http://allegro.pl/item361273492_draz..._sp_z_o_o.html
    Jeżeli jednak cały stabilizator to jest taki jak w linku i cena przeważnie jest wszędzie taka sama,ale w serwisie muszą naliczyć marże więc dużo zarabiają...

Użytkownik Rowerzysta Avatar ANN
    Mieszka w
    świętokrzyskie
    Auto
    GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

popraw tę błędy ortograficzne !
    wiem, że 3/4 ludzi ma z tym problemy ale nie widzisz -jak coś źle napiszesz- podkreślonego wyrazu na czerwono? tzn że jest błędnie napisany.

co do drążka, to sporo było pisane już na forum, użyj opcji "szukaj".
    osobiście wymieniłam cały stabilizator, łącznie z wymianą kosztowało mnie coś do 500zł, ale robocizna była tak jakby "za piwko" bo to znajomy robił.

http://ann156.fotosik.pl/

GT 3.2 V6 Q2 '05 (09.2014)
    MiTo 1.4 T-Jet 155 KM '09 (10.2016)
    Spider 2.0 TS '99 (10.2022)

sebastianms4
    Gość

Domyślnie

dziekuje za szybka odpowiedz. za bledy przepraszam mam na to papiery

goldek76
    Gość

Domyślnie

Jak najbardziej można wymienić same gumy. Są one nawet dostępne w większości sklepów motoryzacyjnych. Trzeba tylko zwrócić uwagę na średnice otworów bo na tył są mniejsze. Sam osobiście to przetestowałem i jest w 100% wykonalne. Komplet gum ok 35pln.
    pozdrawiam
    http://moto.allegro.pl/item360848511...o_147_156.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

W warsztatach idą na łatwiznę, bo żeby wymienić gumy to trzeba się trochę napracować. Po wyjęciu stabilizatora trzeba roznitować obejmy w których siedzą te gumy, a następnie po wymianie gum z powrotem zanitować. To jest tzw. regeneracja stabilizatora, no ale wydaje mi się, że za taką operację nie powinni wziąć więcej niż 100 zł, a to i tak się opłaca w porównaniu do kosztów całego nowego stabilizatora. Trzeba to jednak zlecić mechanikowi, który umie trochę pokombinować, a nie tylko wymieniać całe podzespoły.

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał ANN
    popraw tę błędy ortograficzne !
    wiem, że 3/4 ludzi ma z tym problemy ale nie widzisz -jak coś źle napiszesz- podkreślonego wyrazu na czerwono? tzn że jest błędnie napisany.

co do drążka, to sporo było pisane już na forum, użyj opcji "szukaj".
    osobiście wymieniłam cały stabilizator, łącznie z wymianą kosztowało mnie coś do 500zł, ale robocizna była tak jakby "za piwko" bo to znajomy robił.
    To nie jest konkurs z ortografji chyba umisz przeczytac co kolega napisał jesli umisz to masz odpowiedziec doradzic a nie poprawiac pisowni DD DD

goldek76
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240
    W warsztatach idą na łatwiznę, bo żeby wymienić gumy to trzeba się trochę napracować. Po wyjęciu stabilizatora trzeba roznitować obejmy w których siedzą te gumy, a następnie po wymianie gum z powrotem zanitować. To jest tzw. regeneracja stabilizatora, no ale wydaje mi się, że za taką operację nie powinni wziąć więcej niż 100 zł, a to i tak się opłaca w porównaniu do kosztów całego nowego stabilizatora. Trzeba to jednak zlecić mechanikowi, który umie trochę pokombinować, a nie tylko wymieniać całe podzespoły.
    Zgadzam się w 100% U mnie mechanior też mówił ze niby sie nie da ale jak mu troche postałem nad głową to nagle znalazł sposób jak to zrobić

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rafik.
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156SW / 166 3.0 / Lancia Dedra 1.6 16V

Domyślnie

Cytat Napisał peteja_43
    To nie jest konkurs z ortografji chyba umisz przeczytac co kolega napisał jesli umisz to masz odpowiedziec doradzic a nie poprawiac pisowni DD DD
    Może konkurs to nie jest ale regulamin akceptowałeś a tam coś jest napisane na ten temat. Po drugie wystarczy wczytać słownik do przeglądarki by pomogła Tobie i innym. Nie chce się kłócić kto ma racje ale mnie osobiście o wiele lepiej czyta się takie fora gdzie jest czysto i ładnie napisane. A nie pisane fonetycznie nie wspomnę o interpunkcji bo nieraz się czyta jak AK-47. Sam jestem modem na kilku forach i wiem jak to jest.

Przepraszam za oftopa.
    -------------------------
    AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
    Lancia Dedra 1.6 16V - jest
    AR 166 3.0 V6 - była
    AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Najpeirw szukaj, potem pisz
    http://www.forum.alfaholicy.org/topi...t=stabilizator

http://www.forum.alfaholicy.org/topi...t=stabilizator

tematów jest sporo. wystarczy skorzystać z opcji szukaj na dole strony i wpisać szykane słowo- np. stabilizator