Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: AR 147 - wymiana wyciszenia podłogi

kuba147
    Gość

Domyślnie AR 147 - wymiana wyciszenia podłogi

Witam

Mam problem z moją Alfą, dostaje mi się woda do środka od strony kierowcy. Zdecydowałem się na rozebranie wnętrza autka aby zlokalizować przeciek, powyciągałem fotele (przód+tył), zdemontowałem progi, wygładzina poszła w górę. Powyciągałem wygłuszenia. Będę dawał nowe bo stare było już w stadium wysokiego rozkładu. Mam kilka pytań:
    1. Czy duży problem jest z demontażem konsoli skrzyni biegów i hamulca ręcznego (chodzi o ten cały plastik co jest pomiędzy siedzeniami kierowcy i pasażera), jak to zrobić żeby niczego nie połamać?
    2. Demontaż lewego przedniego nadkola - czy jest z tym duży problem, jak to zrobić żeby nie uszkodzić.
    Woda najprawdopodobniej dostaje mi się przez próg, wyczytałem że za nadkolem (pod nadkolem) jest czy są jakieś zaślepki - miał ktoś kiedyś z Was podobny problem?
    Proszę o pomoc i pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar lucas147GTA
    Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto
    alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA , Giulietta QV ,Giulietta QV Competizione

Domyślnie

witam tez przy wiosennych porzadkach wykrylem troche wody pod wykladzina w miejscu pod plastikowym elementem w dywanie ktory przykrywamy wycieraczka.Jak znajdziesz dokladne miejsce przedostawania sie wody zrob zdjecie i podziel sie swoimi spostrzezeniami moze rozwiaze to moj przypadek u mnie woda jakby dostala sie z pod progu przy laczeniu z podloga ponizej wiazki elektrycznej

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Wiwix
    Mieszka w
    Bielsko-Bia�a, Poland
    Auto
    156 SW 1,9jtd mały ale wariat 145 kuca

Domyślnie

Witaj, konsola nie ma żadnych zaczepów i zatrzasków, możesz śmiało odkręcać i demontować btw.. musisz mieć ręczny wysoko zaciągnięty chyba żeby zdjąć

Użytkownik Świeżak Avatar lucas147GTA
    Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto
    alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA , Giulietta QV ,Giulietta QV Competizione

Domyślnie

Informacja dla kuba 147 dzis zlokalizowalem zrodlo przecieku faktycznie woda dostawala sie przez zaslepke za nadkolem zdjalem nadkole wyciagnalem pianke z gornej czesci nadkola (od srodka nad gniazdem migacza) pojemnik z woda i zaczalem polewac w miejscu odplywu za gniazdem amortyzatora i obserwowac. Woda pojawila sie na laczeniu progu z podloga tuz za pierwsza gumowa zaslepka na progu.Zdjalem zaslepke ktora na pierwszy rzut oka dobrze przylegala a za nia woda ,wytarlem wysuczylem wlozylem kawalek papieru i jeszcze raz zrobilem probe papier mokry.Zauwazylem jeszcze ze czesc wody splywajacej do komory silnika splywa po lince do otwierania pokrywy az do gumowej przelotki na grodzi i to tez moze byc zrodlo malego przecieku warto sprawdzic pozdrawiam