Witam. Czy ktoś wymieniał podłogę w AR 147? Chodzi mi o miejsce pasażer prawy tył który jest zgnity. Potrzebuję takich informacji jak dostępnośc tej części, gdzie dostac taki kawałek podłogi?
Witam. Czy ktoś wymieniał podłogę w AR 147? Chodzi mi o miejsce pasażer prawy tył który jest zgnity. Potrzebuję takich informacji jak dostępnośc tej części, gdzie dostac taki kawałek podłogi?
Tylko szrot bo nowego elementu podłogi nie znajdziesz.
Pierwszy raz słyszę żeby zgniła podłoga w 147W 156 owszem, słyszałem wiele razy.
Oglądałem nawet ostatnio Alfę sprowadzoną z niemiec z uszkodzonym silnikiem.
Stała już na łące w Polsce 1,5 roku, i miała tylko lekkie naloty rudej, mimo iż miała tylko fabryczną konserwacje!!
Jakąś ciekawą przygodę musiało mieć to auto skoro zgniła podłoga.
w 147 gnie tak samo jak w 156 tyle że 147 są nowsze to lepiej to wygląda jak chciałem kupić swoja oglądałem też klika 147 i blacha była w fazie ostani dzwonek do uratowania
Ja oglądałem już chyba z 10 147 i w żadnej nie było korozji podłogi.
Mówisz że tego nie widać bo są nowsze.
To powiedz dlaczego 156 z 2003 roku wygląda gorzej niż 147 z 2001 ?
Albo 156 poliftowa gorzej niz 147 przedlift ?
Brat ma alfę już 3 lata, nie robił żadnej konserwacji a alfa była sprowadzana więc nie wiadomo czy wgl kiedyś była robiona konserwacja. I ma zero rdzy na podłodze.
Widzisz bo to blacharka wszystko zależy jak było użytkowane oraz czy było zabezpieczane (szczególnie od środka) moja alfa była mega zgnita a auto było garażowane w ocieplanym garażu co jak się dowiedziałem po fakcie źle działa na blacharkę zimą. Ja na 10 156 oglądanych 1 miała blachę względną 147 oglądałem 3 szt. nie było dziur ale korozja już zaczynała wchodzić. Każe auto blacharsko jest inne ale trzeba zwrcać uwagą na stan spodu w Alfach bo blachy zewnetrzne jakoś się trzymają
Czyli jak to się mówi "Jak dbasz, tak masz"
A co do założycie tematu, poszukaj w dziale bazar, moze ktoś ma na sprzedaż rozbitą alfę na części to ci najwyżej wytnie i wyślę.
Ostatnio edytowane przez m4tinez ; 11-02-2014 o 14:34