Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: "Chromy" wokół świateł, klamki, lusterka

MITOholik
    Gość

Domyślnie "Chromy" wokół świateł, klamki, lusterka

Witajcie mam pytanie do właścicieli Mito czy też Giulliet z "chromowanymi" obwódkami wokół świateł oraz srebrnych obudów lusterek.

Czy nie pojawiły się u was małe pęcherzyki powietrza na obudowach lusterek?.
    W miejscu które widać z wnętrza (załączę fotki moich lusterek wieczorem) i kropeczki, plamki na chromach?? o klamkach już nie wspomnę.

Już po ubiegłej zimie wymieniałem je w serwisie, a potem zobaczyłem że na "tarce" grillu z przodu sytuacja się powtórzyła, też kropki, jak by pod warstwą "chromu" pojawiało się powietrze albo zabrudzenia, i tego roku znowu taka sama sytuacja, w Lipcu mam koniec gwarancji a komplet takich gadżetów jest dość drogi!. A Nie zgadzam się na jeżdżenie z takim "czymś".

Macie może jakieś wskazówki jak to "coś" usunąć, oprócz wymiany na nowe.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał MITOholik Zobacz post
    Witajcie mam pytanie do właścicieli Mito czy też Giulliet z "chromowanymi" obwódkami wokół świateł oraz srebrnych obudów lusterek.

Czy nie pojawiły się u was małe pęcherzyki powietrza na obudowach lusterek?.
    W miejscu które widać z wnętrza (załączę fotki moich lusterek wieczorem) i kropeczki, plamki na chromach?? o klamkach już nie wspomnę.

Już po ubiegłej zimie wymieniałem je w serwisie, a potem zobaczyłem że na "tarce" grillu z przodu sytuacja się powtórzyła, też kropki, jak by pod warstwą "chromu" pojawiało się powietrze albo zabrudzenia, i tego roku znowu taka sama sytuacja, w Lipcu mam koniec gwarancji a komplet takich gadżetów jest dość drogi!. A Nie zgadzam się na jeżdżenie z takim "czymś".

Macie może jakieś wskazówki jak to "coś" usunąć, oprócz wymiany na nowe.
    Same plamy na tym można usunąć pastą polerską tylko jakąś drobną (np.automax chyba jest trochę za gruby).No ale gdy są już bąble to pozamiatane-to po prostu takie badziewie-to aluminium napylane próżniowo na tworzywo, w zależności od sposobu albo jest "chrom" błyszczący albo satyna. Też miałem wymienianą ramkę lampy. To się po prostu odwarstwia od podłoża i kłopot z tym jest we wszystkich autach FAP-u. Można zapobiegać woskując to nie dopuszczać do gromadzenia się zabrudzeń, lodu itp. Jak to u mnie nastąpi po prostu polakieruję to na srebrny metalic o jak najdrobniejszym ziarnie i finito.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Same plamy na tym można usunąć pastą polerską tylko jakąś drobną (np.automax chyba jest trochę za gruby).No ale gdy są już bąble to pozamiatane-to po prostu takie badziewie-to aluminium napylane próżniowo na tworzywo, w zależności od sposobu albo jest "chrom" błyszczący albo satyna. Też miałem wymienianą ramkę lampy. To się po prostu odwarstwia od podłoża i kłopot z tym jest we wszystkich autach FAP-u. Można zapobiegać woskując to nie dopuszczać do gromadzenia się zabrudzeń, lodu itp. Jak to u mnie nastąpi po prostu polakieruję to na srebrny metalic o jak najdrobniejszym ziarnie i finito.
    Jakbym słyszał o oryginalnych chromowych akcesoriach do Seata, gówno do potęgi (sorry za dosłowność) nie żadna jakość mimo ceny z kosmosu. Nie była to żadna podróba tylko elementy oryginalne akcesoria z katalogu Seata kupowane w ASO. Na Seacie wymieniałem chromy na lusterkach 2 razy, jak sprzedawałem 6 letniego to schodziły po raz trzeci. Natomiast chromy fabryczne były OK
    Jeżeli masz taki efekt nie ma sensu wymieniać na kolejne takie same, chrom zlezie tak samo. Poproś o zwrot gotówki i kup jakiejś innej firmy.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Fizyka ma swoje prawa, różna rozszerzalność materiałów pewnie robi swoje.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

O ile się nie mylę to po wymianie obwódki na nową powinna być ona obięta także gwarancją. W końcu to osobny element, który wymieniasz. A w katalogu akcesoriów są także inne obwódki (czarna, szara) - może będą lepsze.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Geordie Zobacz post
    O ile się nie mylę to po wymianie obwódki na nową powinna być ona obięta także gwarancją. W końcu to osobny element, który wymieniasz. A w katalogu akcesoriów są także inne obwódki (czarna, szara) - może będą lepsze.
    Ja tak miałem dwa razy wymieniana była ta sama ramka i oczywiście była gwara. A te inne kolory to są lakierowane więc powinno być mniej problemu. Tylko to nie rozwiązuje problemu klamek, el scudetto itp, no i trzebaby wymienić 4 sztuki.

MITOholik
    Gość

Domyślnie

Własnie, pytanie nasuwa się samo czy gwarancja na klamki i obwódki biegnie od początku czyli 2 lata i niezgodność towaru z umową czy do momentu zakończenia fabrycznej gwarancji

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Giulietta 1,4tb Distinctive

Domyślnie

na jednej klamce w mojej Julce zauwazylem pecherzyki.. mam nadzieje ze wymienia na gwarancji.. auto ma 1100km przebiegu :/

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał kw7 Zobacz post
    na jednej klamce w mojej Julce zauwazylem pecherzyki.. mam nadzieje ze wymienia na gwarancji.. auto ma 1100km przebiegu :/
    Dla pocieszenia dodam że znajomy w kilkumiesięcznym hyundaju ix30 ma podobny problem - logo całe w bąblach