jak kupowalem swoja to nie spotkalem sie zeby alfa byla bez alu. czy to komis, handlarz, prywatna osoba zawsze byly![]()
jak kupowalem swoja to nie spotkalem sie zeby alfa byla bez alu. czy to komis, handlarz, prywatna osoba zawsze byly![]()
dzięki za odpowiedzi
pare fajnych 147 znalazłem
początek miałem nie dobry bo była po dobrym dzwonie jak ktoś chce to napisze na pw tu linka nie wkleje
wg was czerwona skóra to lipa bo tak sobie czytam ?
proszę o normalne wpisy a nie takie co poniektórych
pozdro
Ja z doświadczenia powiem tyle...kupuj najmocniejszą wersję na jaką Cie stać/jaka w dobrym stanie się trafi. Ja bym Ci radził nawet za 2.0 rozejrzeć, ale uważaj. Nie kupuj z automatem selespeed, i sprawdź dobrze bo te silniki lubią co nie co. A jak nie to kupuj 1.6 120 KM, z kosztów utrzymania dochodzi tylko wariator, który wymieniasz co drugą wymianę rozrządu, i on sie nie psuje tylko klekocze jak diesel. A tak jak pisze kupisz pojezdzisz z miesiąc i okaze sie ze przydałoby sie trochę pod butem. Chociaż nie jest źle, silnik uwielbia wysokie obroty i nie jedno autko o podobnej mocy sie odstawiało.
Za 2.0 którego nie znasz. A poznasz jak wywali panewke - nie chce pisac jak część tutaj, ze jak TS to lepiej kup od razu zapasowy silnik, ale skoro bierzemy pod uwage 1.6 to zdecydowanie 1.6 120KM
Jest sporo 147ek na stalówkach i alu to własnie domena komisów i pasjonatów, a szary handlarzyna zza miedzy sprzeda na stali i czlowiek ktory kupil 147 w PL tez odda na stali.
Co do wersji - najbogatsza i nie ma co sie zastanawiac,
Ja żalowałem dołożyć do blizniaczki mojej tylko z navi ... a teraz tej navi brakuje ... chociaz tamta miała tą czerwoną skóre ... co dla mnie nie podchodziło
Dlatego ja radzę pooglądać i po prostu kupić najmocniejszą w wersje w najlepszym stanie.
Co do skóry - mam czarną, wygląda ekstra z lakierem rosso.
Czerowona mi nie podchodzi - ale to juz kwestia gustu. Np w GTV wygląda już pięknie
---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:50 ----------
W legnicy na jaworzyńskiej ?
Dwa komisy na przeciwko starej jednostki
Stały kupe czasu 2 blekitne 147 JTD i jedna i druga na kołpaczkach![]()
147 powodów do zadowolenia
po komisach nie jezdzilem.. tzn zrobilem sobie trip po komisach na dolnym slasku az po kamienna goreale wtedy nie szukalem dla siebie samochodu, ale przegladalem alfy.. ja mam juz zdanie wyrobione na temat komisow
nie znalazlem sztuki zeby byla dobra.. a jak jest dobra to kosztuje majatek, wole prywatnych sprzedawcow
tych blekitnych nawet nie widzialem. W jaworze dlugo stala JTD grafit.
jezeli chodzi o stalowki to tak.. komisy i handlarze lubia sprzedawac na stalowkach, wyjma jeszcze zmieniarke i wszystko co ruchome i da sie sprzedac ;/
Mam czarna alfe z czerwonymi skorami i nie wiem dlaczego czerwony skory to "lipa". Mi sie podoba i nie ma z nia zadynch problemow.
Jezeli chodzi o opcje to bierz najbogatsza jak tylko sie dajak juz bedzie sie psula to przynajmniej bedzie czyms rekompensowala
ja na takiej zasadzie kupowalem swoja
najwyzej BOSE mozna sobie odpuscic lub zmieniarke. Navi fajny bajer, dobrze komponuje się z deską i to chyba na tyle
muzyka taka sama jak ze zwyklego radia, nawigacja.. niby dziala ale i tak wole swojego garmina lub telefon z nawi. Ewentualnie telefon wbudowany milo sie uzywa, trzeba miec tylko drugi numer/duplikat.
Tzn. stan techniczny jak najbardziej wazny
Jestem zwolennikiem benzyn, ale wybierając alfe zdecydowałem się na diesla bez wahania. Nie znam sie na benzynach alf i nie wypowiem sie na ten temat niestety.
Ostatnio edytowane przez ksiazelasic ; 27-04-2012 o 19:20
to ile Ty już przejechałeś że przez niecały rok Ci sie zwróciła?? z tego co wiem to ok 70-100tys km trzeba zrobić zeby sie zwrociło... i ile instalacja kosztowalał bo od tego trzeba zaczac? sam bym sobie benzynke kupił bo na moje jezdzenie (ok 10 000km rocznie) diesla sie nie opłaci ale opinie mnie nie przekonały a JTD wciska fajnie we fotelplanuje mała modernizacje osprzetu i kompa wiec bedzie bardziej wciskac
![]()
nie no po 20 tys mu sie zwroci, a to co silnik przezyje + serwisowanie to osobna bajka
Nie offtopujmy![]()
Witajcie ja swoja alfe 1.6 ts 105km zakupiłem od prywatnej osoby,po półrocznym szukaniu koleś rano wystawił na ogłoszenie a ja juz wieczorem zakupiłem ,owszem 105km demonem prędkości to nie jest,ok 10l lpg na 100km.ale doszedłem że wole mieć słabą jednostkę ale resztę w pełni sprawną,i tak mam samochód z małym przebiegiem od 1 właściciela,śmigam już prawie 2 lata i wymieniłem tylko łożysko w kole a to z racji alu 17 a niskim profilu .