Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: 120 czy 105 ?

nely
    Gość

Domyślnie 120 czy 105 ?

witam chcę kupic 147mkę i mam pytania na wstępie 120KM czy 105KM jak z awaryjnością bo już troszkę poczytałem ale pisze jeszcze i tu może ktoś napisac wszystkie wersje wyposażenia beznyniaka oczywiście , co poleacie np. z allegro czy otomoto

mam na sprzedaż Honde Civic 6 gen jak coś
    Ostatnio edytowane przez nely ; 21-04-2012 o 21:13

Użytkownik Ogier Avatar Yannkes
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 Ti 1.9 jtd 120 KM 2007r. 159 SW 2.0 jtdm 170km 2010r.

Domyślnie

ja polecam z allegro

a tak poważnie to przecież nie ma znaczenia na którym portalu auto wystawione
    na codzień biokominki a po pracy Alfa

sir_ice
    Gość

Domyślnie

kolega chyba myslal ze ktos mu tu zrobi gotowca, wypisze wszystkie wersje wyposazen itd....... a na koniec wynajdzie na alegro uczciwe i warte uwagi oferty no i oczywscie wstawi tu gotowe linki... :p

moze ma bana na google?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar damiankck
    Mieszka w
    Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 16v 120KM

Domyślnie

O awaryjnoaci mozesz czytać duzo na forum. O silnikach czym sie roznia tez sporo znajdziesz. A co do tego skad kupowac to troche smieszne pytanie. Szukaj wszedzie gdzie sie tylko da i umawiaj sie na ogledziny.
    Moja rada. Nie napalaj sie zbytnio zanim zobaczysz samochód na zywo.

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

jesli juz benzynka no to 120KM wg mnie... ogolnie w benzynkach nie siedzę... bo właśnie opinie mnie nie zachęciły do kupna... wiem że benzynka Cię nie zawiedzie jak jest zadbana... czyli wymiany na czas...

co do wyposarzenia to
    - w standardzie masz juz klime wiec sie nie napalaj jak zobaczysz ze auto ma klime... climatronic był w opcji
    - standardowo masz 4 poduszki jesli sie nie myle... ( kierownica pasażer i fotele) kurtyny w opcji
    - standart to gumowa kietownica... w opcji multimedialna i skórzana
    - ASR w standarcie
    - czujnik deszczu i zmierzchu w opcji
    - elektryczne szyby lusterka - STANDARD
    - ogrzewane lusterka - STANDARD
    - czujniki parkowania - OPCJA
    - tempomat - OPCJA
    - system audio Bose (+ zmieniarka)- OPCJA
    - Alusy - STANDARD

to by tak było z tego wyposażenia co mi przychodzi do głowy także jak widać Alfa dużo oferuje w standardzie wiec nie ma co się napalać że oglądane przez Ciebie auto ma kilka bajerów więcej niż konkurencja jak w ogólnym rozrachunku to żadna rewelka
    Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 25-04-2012 o 20:40

macmac
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    jesli juz benzynka no to 120KM wg mnie...ogolnie w benzynkach nie siedzę... bo właśnie opinie mnie nie zachęciły do kupna... wiem że benzynka Cię nie zawiedzie jak jest zadbana... czyli wymiany na czas...
    Racja - ja kupiłem zadbanego benzyniaka 120KM i jestem zadowolony. Dalej dbam o niego i nie narzekam. Jakiś czas temu rozleciał mi się wysprzęglik to było trochę zachodu bo w tym silniku znajduje się on pod skrzynią biegów więc konieczny był jej demontaż, przy okazji wymieniłem sobie sprzęgło choć było jeszcze w dobrym stanie ale skoro już była zdjęta skrzynia...

co do wyposarzenia to
    ...
    - standardowo masz 4 poduszki jesli sie nie myle... ( kierownica pasażer i fotele) kurtyny w opcji
    ...
    ja mam wszystkie z powyżej wymienionych ale w instrukcji nie doszukałem się w opisie kurtyn wpisów typu: "występuje w niektórych wersjach" więc domniemywam, że to standard. Niech mnie poprawi ten kto ich nie ma.

Ogólnie benzynę polecam. Acha i przygotuj się na dolewanie oleju bo to normalna sprawa w tych silnikach. Mój "pije" szklankę na 1kkm - niby dużo ale to normalne
    Ostatnio edytowane przez macmac ; 25-04-2012 o 10:34

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

no nie wiem właśnie jak to jest... moze i standard.. nie miałem okazji oglądać innej 147... moją co kupiłem to było 3 oglądane auto heh 1 to było Stilo, 2 też Stilo i 3 moje

aj i skłamałem... przypomniało mi się oglądałem jeszcze jedną 147 1.9 16V ale po wiekszym dzwonie i przejechać się nie kazali bo szyba zbita... i kota w worku nie chciałem kupić.. tym bardziej że coś kopciła... i przez to się nie przyglądałem nawet autu...
    Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 25-04-2012 o 17:30

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

- Alusy - STANDART
    A ja nie miałem ...
    Koła to akurat nie wyznacznik auta, bo czasami nastawiamy się na to że auto ma fajne kółka tzn że jest ogólnie fajne - a nie koniecznie.
    120 lepiej jedzie, ale 105 nie masz wariata -więc zawsze to jakiś plus.
    szukaj mocno wyposażonych - niestety ale 147 ostatnio traci na wartości ... neistety.
    TS ładnie znosi gaz w razie czego - u mnie juz sporo kilometrów a bez najmniejszego problemu jeździ
    147 powodów do zadowolenia

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

no ja tez alusów nie mam ale wiem że są w standardzie dużo aut gdzies po drodze z Francji czy Niemiec pogubiło... heh a co do utraty wartości to po dieslach np. przez rok to może 1000zł straciła... rozumiem że mówisz o benzynach ja w przyszłości będę patrzył za jakimś JTS jak już w benzynce Alfe miałbym kupować a co do gazu to jak już, to by trzeba było znaleść auto juz z instalacja bo zakładać teraz się nie opłaci wg mnie... a ja sam do gazu nie mam przekonania... nie mam serca żeby wkładać ją do auta;p

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Traci ogólnie. Patrząc na obecne ceny a na ceny w zeszłym roku.
    W PL alu w serii to rzadkość
    Gaz - tylko samemu montować, a nie kupic cos niewiadomego pochodzenia, tak jak sam zrobilem, wiem ile zaplacilem co tam mam i jak jest zrobione, nie po lebkach a tak zeby jezdzilo. bdb jezdzilo.
    Czy sie nie opłaci - zalezy ile jeździsz ja gazu nie mam jeszcze nawet rok, a instalacja juz zwrócona, auto pracuje juz na siebie.
    Co do oszczedniosci ... 9x2.80 to jest dalej mniej jak 8 x 5.90 czy 6 x 6
    147 powodów do zadowolenia

Uprawnienia