Dlatego jadę na pomiar ciśnienia.
Dlatego jadę na pomiar ciśnienia.
Ile tak frajda kosztuje (tzn sprawdzenie ciśnienia jak i nowa pompa)?
jezeli robilbym remont to napewno zainwestowalbym tez w nowa pompe jezeli chodzi o panewki to pompa jest jednym z winwowajcow
w 155 jest wskaznik jesli sprawny to widac jakie pompa daje cisnienie na wolnych i wysokich obrotach ,sprawdzenie cisnienia grosze a nowa pompa pare lat wstecz aso 500 zl
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Znalazłem pompę na 570zł ale nie wiem czy cena jest miarodajna do obok jest miska olejowa z 1300zł!!!!!
A ja słyszałem że całe auto to bubeljezeli robilbym remont to napewno zainwestowalbym tez w nowa pompe jezeli chodzi o panewki to pompa jest jednym z winwowajcow
No ale faktycznie pompa może się przyczynić do takiego OBROTU
sprawy.
Gdzieś w manualu jest podobno napisane jak sprawdzić pompę ale jeszcze do tego nie doszedłem.
slyszalem ze w 155 16v zakladali pompy od 156
I że lepsze niby? Możliwe ale chyba wszystkie TS 16V mają ten problem z panewkami. U mnie trochę się pewnie trochę przyczyniły obroty na jakich auto jeździło - rzadko schodziły poniżej 3-4 tys no i do tego cięgle gaz w podłodze.
Przerażają mnie ceny misek! Platynowe czy jakie? Ja do octavii kupowałem kilka razyza max 200 zł a tu w sklepach internetowych za tysiąc - półtora! Chyba zrobię ze swojej crosssedana!
Golfa wyremontujesz za cienkie pieniądzePewnie że alfa jest fajna ale to i tak bubel. Jest coś co Ci się nie zepsuło?
Nie widziałem golfa z przebiegiem (przynajmniej licznikowym) 180 tysięcy z przekręconą panewką! Bo nie widziałem takiego nawet z przebiegiem 0,5 mln.
GOLFY SIĘ NIE PSUJĄ !!
![]()
Ostatnio edytowane przez omron8 ; 27-04-2012 o 19:26
wyremontujesz ale to bedzie zawsze tylko golf...no fakt ze alfa nie ma zbyt dobrych opini jesli chodzi o bezawaryjnosc i mam na mysli tez nowe modele ale szczerze to ja nie kupilbym nowego auta zadnej marki nawet jesli byloby mnie na nie stac