sprawdzałem kod do starego radia i podało prawidłowo, dlatego pytałem o CAN
sprawdzałem kod do starego radia i podało prawidłowo, dlatego pytałem o CAN
No nie ma innej opcji, skoro system widzi po CAN ze jest "swoje" radio (stare), to podpinając nowy i wklepując kod - uczy się nowego. Sam zmieniałem z kaseciaka na CD. Zostaje opcja nr S/N. Oryginalnie przyklejona naklejka?? znaki dobrze przepisane??
gość podawał mi kody przez telefon, może się pomylił, w każdym razie sprawdzę w innym miejscu, dzięki za rady
Tylko trzeba uważać, bo przy wpisywaniu złego kodu zwiększa się czas po którym można znów wstukać.
Witam
Od stycznia tego roku jestem szczęśliwym posiadaczem belli
Poprzedni właściciel miał założone nie fabryczne radio postanowiłem go sprzedać i zakupić na jednej z aukcji allegro orginalne (http://allegro.pl/radio-cd-alfa-rome...166311253.html) tak też uczyniłemz radiem otrzymałem kod.
Po podłaczeniu radia do instalacji samochodu nie musiałem wpisywać tego kodu - czy to normalne???
Jeszcze jedno pytanie jak zrobić żeby radio wyłączało się po wyciagnięciu kluczyków z stacyjki (i odwrotnie) wiem powiecie w menu radia jet taka opcja ale w tym radiu nie ma takiej funkcji trochę dziwnie
Z góry dziekuje za info
Radio fabrycznie sie wyłącza razem z wyłączeniem zapłonu, co do kodu to dziwne to...może było kombinowane?? w warunkach domowych nie da się rozkodować radia na stałe, można tylko mieć kod do niego. Znaczy to tyle że co inne auto to wpisanie kodu.
właśnie radio się samo nie wyłącza po wyłaczeniu zapłonu (nawet gdy wyciągnie się kluczyki) a co do tego kodu to na 100% go nie wpisywałem nie wyskoczyły mi żadne błendy na komputerzetakże nie wiem co jest grane
A wyświetla Ci się na komputerze poniżej godziny RDS? Może to po prostu radio z usuniętą blokadą CAN i dlatego nie potrzebowałeś kodu. W takim wypadku chyba nie wyświetla się właśnie RDS i nie działa np sterowanie z kierownicy, ale głowy sobie uciąć nie dam![]()
kod to tam mały pikuśnajgorsze jest to że radio się samo nie wyłańcza po wyciągnięciu kluczyka szukałem w menu radia na podstawie instrukcji obsługi ale tam nie ma takiej funkcji także już sam nie wiem
Sprawdź wiązki przewodów do radia czy są kombinowane, traci pamięć po wyłączeniu? To nie jest ustawiane w radiu - to standard. Tak samo automatyczne wyłączenie po jakimś czasie grania w celu oszczędzania aku.