Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: [156] Patent uchwytu na napoje ?

Kosiar
    Gość

Domyślnie [156] Patent uchwytu na napoje ?

Macie Panie i Panowie jakiś patent na to w 156 nie czarujmy się ale brak kompletnie jakieś szerszej wnęki czegokolwiek z racji że jestem osobą która w trasie lubi sobie sączyć jakiś napój (oczywiście bezalkoholowy :mrgreen: ) i nigdy nie mam gdzie położyć napoju najczęściej muszę go zakręcać i położyć na siedzenie pasażera no chyba że jadę z załogą na pokładzie to oni robią za uchwyt :mrgreen:

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Może to będzie wyglądać tandetnie,ale mój dziadek też miał ten problem w innym aucie i kupił sobie nierdzewny drut o średnicy 1,5mm i powyginał tak, aby spokojnie mogła się zmieścić butelka i puszka :mrgreen: Żeby te druciki o coś zahaczyć to w 156 nie będzie trudno...zależy bo to trochę tandetnie wygląda,ale jest praktyczne,właśnie w 156 i 166 nie ma żadnych miejsc na napoje ;//

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

właśnie w 156 i 166 nie ma żadnych miejsc na napoje
    Temat juz poruszany na forum i traktowany z przymrużeniem oka hehhe...

Moja Pani tez to zauważyła jak i problem że dlaczego Ona nie widzi która jest godzina, bo zegarek jest ustawiony pod kierowcę hehe

Ale na powaznie to czasami rzeczywiści przydałby sie uchwyt na napój...Może ktoś coś ciekawego tu wymysli...a jeśli nie to...trudno jakoś przezyję bez tego w mojaj Alfie :mrgreen:

Pozdrawiam
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

***mach***
    Gość

Domyślnie

Najlepszy uchwyt na napoje to ładne dziewcze na fotelu obok U mnie zdaje egazmin w 100%. Niestety troche to kosztuje ale czego sie nie robi dla wygody

tomkap
    Gość

Domyślnie

Buteleczka zakręcana dobrze sobie leży obok dzwigni recznego więc skąd ten problem. Wszelkie napoje po to sa wlaśnie produkowane w różnych opakowaniach, by dostosować sobie właściwe.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie a ja mam problem z komórką.

Nie trawię tych wielkich, plastykowych uchwytów, przykręcanych w miejscu, gdzie pasażer winien mieć nogi, bądź przyklejanych do szyby przyssawką jak wieszak na ręczniki w jakimś szalecie...
    Gdzie Wy trzymacie telefony podczas jazdy? Może ktoś poleci jakiś ciekawy, mały, delikatny i nie zaburzający harmonii Alfy uchwyt na telefon?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

cysio
    Gość

Domyślnie Re: a ja mam problem z komórką.

Telefon w kieszeni albo w torbie. Z reguły słucham głośno muzyki to i tak nikt ze mną nie pogada. A jak mu zależy to oddzwoni.

Uchwyt na napoje - wg mnie nie ma takiej potrzeby tutaj się jedzie, dwie łapy na kierownicę i ogień. Jak słyszę o uchwytach to kojarzy mi się niemicki wagon z całym bufetem w desce rozdzielczej. Po kubkach pewnie będą stoliki na hamburgery, frytki i dozowniki ketchupu. Wrrr, jak chcesz jeść to stań i zjedz jak człowiek i jedź dalej. W innych autach są uchwyty bo muszą jechać cały czas, ty masz czas jedziesz, stajesz, pijesz, jedziesz - i tak cię nie dojadą.

A tak serio to widziałem kiedyś na allegro takie cuda wianki montowane w kratki i myslałem o zamontowaniu np jadąc w długą trasę. Jak również zastanawiałem się nad zamontowaniem tych od 147 w miejsce popielniczki., lub ewentualnie innego auta.

***mach***
    Gość

Domyślnie Re: a ja mam problem z komórką.

Cytat Napisał alces1
    Gdzie Wy trzymacie telefony podczas jazdy?
    telefon u mnie ma miejsce pod popielniczką, ewentualnie obok ręcznego, do tego słuchawka bluetooth i nie potrzebuje zadnych uchwytów.

odnosnie uchwytów na napoje to, ja je trzymam tez czasami w foteliku syna. Niektóre foteliki dzieciece maja wysuwane uchwyty z boku, i jest to bardzo wygodne. Oczywiście pod warunkiem ze ma sie dzieci.

są jeszcze podłokietniki ze schowkiem i uchwytem na napoje, ale jak się ma oryginalny to szkoda wymieniac, na jakis badziew

Kosiar
    Gość

Domyślnie

telefon u mnie leży w tej wnęce koło hamulca ręcznego albo pod popielniczką.

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS

Domyślnie

hehe od razu przypomniał mi się - chyba- tvn turbo i recenzja samochodu alfa romeo 156- jako jeden z minusów podano- "brak uchwytów na napoje"
    ale czy to minus alfy ?

wkońcu to samochód o sportowych zapędach- a jak wiadomo napoje lubią się wylewać
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson