a cisnienie paliwa ??? może wtryski. Musisz szukac bo to na pewno za duze spalanie.
a cisnienie paliwa ??? może wtryski. Musisz szukac bo to na pewno za duze spalanie.
Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.
wyczyściłem przepływkę .. samochód odzyskał werwę przynajmniej tak mi się zdaje może to tylko autosugestia ale na prostym odcinku wyciągnąłem 180 km/h wcześniej to było nie do osiągnięcia... a spalanie to zobaczę jak teraz będzie ale też mi się wydaje że to coś z wtryskami.. bo parametry przepływki są teraz bardzo zbliżone.. np..przy2500 obrotów masa mierzona powietrza wynosi 767.8 mg/i a docelowa masa powietrza 618,6 mg/i to chyba dobrze???czy nie
---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 19:08 ----------
a co do ciśnienia paliwa to tak to wygląda mierzone ciśnienie gazolu wynosi 897,4 bara a docelowe ciśnienie gazolu 899,1 bara to przy 2000 obrotów i tak cały czas mniej więcej zbliżone do siebie... tylko nie wiem jak powinno być
Witam, podepnę się tutaj. Nadmienię, że spawdzam to ponieważ przy ostrym przyśpieszaniu dymi na czarno dosyć konkretnie.
Wymianiałem już rurę IC - kolektor bo była jak ser szwajcarski... I to trochę polepszyło sytuację z dymieniem.
U mnie przy rozpędzaniu się na 3 biegu wygląda to tak:
I tak boost presure jest chyba całkiem niezłe 2,35Bara.
Ale martwi mnie ilość powietrza i jego zapotrzebowanie.
Czy takie wyniki świadczą o nieszczelności w dolocie? Zakładam że nowa rura IC- kolektor jest jeszcze cała...
Jaka jest szansa że problem leży po stronie rury: turbina - IC lub w samym IC?
Z góry dzięki za pomoc.
Hmm... To co da rade ktoś coś wyczytać z tych moich wykresów? Z góry dzięki...
Spróbuj jeszcze raz ten wykres zrobić, ale tym razem tak jak koledzy radzili, czyli:
Wtedy będziesz miał fajnie proporcjonalny wykres, do tego otwórz sobie go w excelu, to już w ogóle będzie czarno na białym. A jeżeli dalej będziesz miał wątpliwości co do sprawności przepływki, to najlepszym sposobem jest pożyczenie od kogoś sprawnej i z nią ten sam test, najlepiej w tym samym miejscu.