.... w miejscach styku uszczelek drzwi tylnych z nadwoziem!?
Czy to normalne? Też tak macie w swoich Alfach?
Jaki jest na to sposób? Przy ciemnym lakierze niezbyt fajnie wyglądają te wytarcia.
DF
.... w miejscach styku uszczelek drzwi tylnych z nadwoziem!?
Czy to normalne? Też tak macie w swoich Alfach?
Jaki jest na to sposób? Przy ciemnym lakierze niezbyt fajnie wyglądają te wytarcia.
DF
Niestety to norma
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
ja mam to samo w sersji 3 d na dole
caly dol i boki do bialego :/
Witam.U mnie to samo wersja 3 drzwi,ten typ tak ma.Próbowałem kilka razy lakierem i pędzelkiem ale zawsze schodziło w tych miejscach i dałem sobie spokój.Jak tam u was z majówką bo pogoda piękna.
Tak przypuszczałemNa moim NERO wygląda beznadziejnie
![]()
Na czarnym wszystkie ubytki wyglądają tragicznie. Obtarcia, obicia, rysy....czarny lakier trzeba by zakladać nowy na każdy sezon![]()
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Można temu delikatnie zaradzic poprzez częste czyszczenie uszczelek dolnych drzwi (na nich zbiera sie brud, kurz i drobny piasek, który to powoduje efekt papieru ściernego. Oraz ich konserwowanie silikonem w sprayu, równiez górną cześc progów (tą w której dochodzi do wytarcia), tez czesto czyścic. Ja to robie dośc czesto i u mnie efekt wyciarania lakieru w tym miejscu praktycznie sie zatrzymał. Ewentualnie można by sie pokusic o nałożenie jeszcze jakiegoś dobrego twardego wosku w to miejscie może pomoze![]()
Jak będziesz smarował uszczelki to uważaj czym to robisz. Bo jak posmarujesz czymś co jest odrobinę tłuste to zacznie się do tego znów przyklejać kurz, piasek i inny syf i robota w du...e. Dlatego tak jak pisze majster silikon w sprayu lub coś podobnego do smaru do szyberdachów. Te smary nie mogą "łapać" brudu. Przynajmniej z zasady![]()
uszczelki smaruje sie na zime a nie na lato wg. mnie... wytarcia to norma...pozostaje nie zwracanie uwagi na to albo zaopatrzenie sie w nabity w puszke pod cisnieniem lakier auta tzn. kolor (baza) i na to dać warstwe lakieru... sama baza bedzie szybko schodzic a warstwa lakieru powinna troche to utwardzic wiec wystarczy na dłużej... to samo mozna tez zrobic pendzelkiem ale na prostej powierzchni nie musze mówić jak to wychodzi po pędzlu... ja pendzelkiem tylko na rancie drzwi albo ewentualne odpryski łatam...