Witam zavirusowanych
Potrzebuje porady ja najlepiej ( i najszybciej oczywiscie) zmienic przekladnie kierownicza w 147
Z gory wielkie dzieki za pomoc
Witam zavirusowanych
Potrzebuje porady ja najlepiej ( i najszybciej oczywiscie) zmienic przekladnie kierownicza w 147
Z gory wielkie dzieki za pomoc
Nie ma najszybszego rozwiązania.
1.Spuść płyn od wspomagania
2. Odkręć od przekładni przewód powrotny i zasilający
3. Po odpinaj wszystkie węże przewody, które są przypięte do opasek zamocowanych do przekładni
4. Wybij sworznie drążków kierowniczych
5. Odkręć w kabinie kierowcy połączenie pomiędzy kierownicą a przekładnią kierowniczą
6. Odkręć przekładnię kierowniczą od belki
7. Odkręć poduszkę przy skrzyni (wyjmij ją całą)
8. Poluzuj śruby od drążka zmiany biegów (nie wiem czy to dobrze nazwałem są to nakrętki na klucz 13 wzdłuż wydechu idą po jednej i drugiej stronie - te od strony skrzyni odkręć, te bliżej baku poluzuj tylko)
9. Odkręć belkę i lekko ją opuść w dół (zanim odkręcisz podstaw pod środek belki podnośnik najlepiej hydrauliczny i lekko opuszczaj) do takiej pozycji aby przekładnia wyszła bez problemu
10. Wyjmij przekładnię - mogą być małe problemy z wyjęciem ale pójdzie w miarę gładko
Prostszego sposobu nie znam robiłem to w grudniu bo mi lała jak poparzona
dzieki za info. Na alfaowner sprawdzalem nie pisz nic o drazku biegow i pisza zeby tylko tylne sruby belki odkrecic a reszte poluzowac i powinna wyjsc - zobaczymy. jak zrobie to opisze
Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, mam pytanie ponieważ moja przekładnia ma luzy dzisiaj byłem u mechanika i powiedział, że do wymiany i chciałbym zakupić używkę na allegro znalazłem z gwarancją niby sprawdzana jest z 04,2003r, moje auto jest z 2001r 1.6 benzyna czy będzie współgrała z tym rocznikiem?? czy były jakieś inne?
Pozdrawiam