Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
Przemyślałem wiele kwestii i wiem, że muszę przygotować sporo gotówki ponad to ile planuję.
Teraz interesuje mnie jeszcze ile muszę przygotować, gdybym chciał kupić 147 po lifcie? Czyli co najmniej z 2005 roku?
Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
Przemyślałem wiele kwestii i wiem, że muszę przygotować sporo gotówki ponad to ile planuję.
Teraz interesuje mnie jeszcze ile muszę przygotować, gdybym chciał kupić 147 po lifcie? Czyli co najmniej z 2005 roku?
Jeśli chce kupić dobrze to takie są właśnie ceny.
Zasadnicze pytanie czy coś zyskam kupując młodsze auto?
Wiadomo, że będzie to inna stylistyka. Lecz czy nowsza Alfa jest bardziej dopracowana? Silniki trwalsze?
Różnica w cenie to 7tys za zbliżona wersje i stan(bo mówię tu o obu samochodach zadbanych) to nie mało.
Pytanie, czy warto?
Zawsze warto... bo im droższy kupisz teraz, tym sprzedając go masz lepszą wyjściową na nowe autoBynajmniej ja tak to pojmuje
Co do walorów technicznych, to chyba nie ma znaczących różnic oprócz tego, że nowsze mają DPF, ale może niech wypowiedzą się posiadacze 147 po lifcie
Pozdrawiam
Panowie i Panie, mam teraz pytanie praktyczne. Czy jak już będę posiadał odpowiednią gotówkę i wybierał się kupić auto, to mogę liczyć na odpłatną przysługę któregoś Alfisty 147 przy zakupie? Widzę, że jest sporo osób z Łodzi, Piotrkowa, Bełchatowa itd... a jeśli będę kupował auto to zapewne z promieniu max 200km. Jak ktoś jeździ autem parę lat, to więcej zauważy niż ja, jako amator.
Druga kwestia to jazda próba. Mogę liczyć na również wynagrodzoną jazdę próbną 147ką któregoś z Aflistów? Oczywiście możemy popisać papierek, że biorę na siebie odpowiedzialność za ewentualne usterki z mojej winy, choć raczej chciałbym jazdę próbną na pustej obwodnicy, gdy ruchu nie ma![]()