nie rozumiem tego tematu - piszesz, że będzisz mieć 10kPLN po wakacjach, teraz szukasz poliftów za 20-25tyś nie wiedząc co daje kupno młodszego o 6 lat auta.
Hmm
nie rozumiem tego tematu - piszesz, że będzisz mieć 10kPLN po wakacjach, teraz szukasz poliftów za 20-25tyś nie wiedząc co daje kupno młodszego o 6 lat auta.
Hmm
Bo widzisz nie każdy musi wszystko rozumieć.
Jak mam założony jakiś budżet nie pozwala mi zapytać o droższe auto? Do zakupu sporo czasu, wiele może się zdarzyć, może mi wpaść jakaś kasa, może jakaś pożyczka, sam nie wiem. A chciałbym wiedzieć, czy kupując nowsze auto po FL otrzymuje jedynie mniejszy przebieg i inne lampy, czy może Alfa postanowiła coś udoskonalić, bądź zmienić, co będzie argumentem za kupnem nowszego samochodu.
Póki co nie wiem, czy kupno 147ki po lifcie ma sens, biorąc pod uwagę, że parę tysięcy muszę dopłacić, a autem będę jeździł pewnie koło 3-4 lat. Inne wydatki też mam w planach, więc wydanie każdego tysiąca trzeba przemyśleć![]()
Wracajac do tematu, za 10tyś to tylko golf 4 w tdi i z przelotem 400 kręconym na 160![]()
Przepraszam za wpis pod wpisem, lecz interesuje mnie, czy wszystkie Alfy 147 z silnikiem 2.0 TS mają nieszczęsną skrzynię Selespeed?
Nie wszystkie.
Allegro
Właśnie patrzyłem na allegro i wszystkie 2.0 miały selespeed.
Bo tych z manualem jest naprawde malo, lub sa po "przerobce" z selespeeda. Ja zaryzykowałem i kupilem selespeeda i jezdzi sie naprawde fajniedaje ogromna frajde z jazdy. Po zakupie trzeba troche porobic. jak w kazdym aucie
![]()
Ogólnie widziałem że ludzie odradzają ten typ skrzyni dlatego ja omijam. To jest półautomat?