No to trzeba bedzie przed wyjazdem do Niemiec zakupic sobie emulator DPF'a![]()
Nie wiem czy takie cos jest ale jak nie ma, to na pewno zaraz ktos to wymysli ...
No to trzeba bedzie przed wyjazdem do Niemiec zakupic sobie emulator DPF'a![]()
Nie wiem czy takie cos jest ale jak nie ma, to na pewno zaraz ktos to wymysli ...
Witam
Panowie jak ktoś ma wycięty DPF i załozony Emulator to niestety ale żadna drogówka mu nic nie zrobi a w niemczech co najwyżej zapłaci mandat,
proszę spojrzeć jak auto kopci z DPF-em jak ma wtryski rozjechane które leją np., tutaj DPF niewiele pomaga,
natomiast jeżeli wtryski sa pierwszej jakości to po wycięciu DPF cięzko stwierdzić analizatorem spalin czy auto ma filtr czy nie.
Kolega bera5 poprostu banialuki opowiada
No właśnie "bąki" puszcza ze sprawnym DPF-em, w czasie wypalania, bez DPF-a, to chyba nie ma powodu
---------- Post added at 10:42 ---------- Previous post was at 10:36 ----------
Jeśli ma założony emulator, to komp nie pokaże braku DPF-a, a zatem nie mam możliwości sprawdzenia na drodze czy DPF jest, czy też go nie ma, a więc za co miałby zapłacić mandat? Jeśli zatrzyma Cię Niemiecka policja i stwierdzi brak DPF-a (nie uszkodzenie, bo wówczas dadzą Ci dowód tymczasowy na zjazd do domu), możesz zapomnieć o dalszej jeździe, a mandat oczywiście również zapłacisz.
Jesli niemiecka policja zobaczy chmurę dymu za Tobą to możesz mieć i dwa DPF-y a mandat zapłacisz i może być nawet laweta