Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
flatbet, jesteś już po modyfikacji? bo sprawa wygląda tak samo jak u mnie. mam delikatnie przerdzewiały, ale jeszcze nie dziurawy... i teraz nie wiem co wstawićnowy, czy rurka z jakąś tanią końcówką, albo nawet bez
jeszcze sie nie brałem za modyfikacje bo mi wahacz dolny przód padł to póki co się chwilę z wydechem wstrzymam ale na 100% zrobię to o czym pisałem, kata zostawię a wywalę tylko tłumik końcowy, zamiast niego rura z końcówką Ultera - mają spory wybór końcówek do dospawania ale też i ceny w okolicach 150zł-180zł ale będzie wreszcie ładnie i od tyłu się Włoszka prezentowała![]()
OK, w takim razie czekam na efekty jak to wyjdzie u Ciebie, bo może sam bym też coś podobnego zrobił![]()
No więc stało się - Dla wszystkich tych, których w AR 147 JTD razi wielka pucha od tłumika końcowego dobra nowina - kompletne wycięcie tłumika końcowego w JTD praktycznie wcale nie wpływa na głośność natomiast efekt wizualny 100x lepszy - sprawdzone przeze mnie osobiście. Dziś odebrałem Włoszkę po modyfikacji i jestem w 110% zadowolony. Cała operacja to koszt około 250zł /150 końcówka z dyfuzorem Buzzer i 100zł robocizna wraz z kawałkiem dospawanej rury/.
Co do dźwięku - poniżej 2 tyś zwykły klekot ale jak tylko załącza się turbina pojawia się cośśśś.... czego wcześniej nie było. a mianowicie deeeelikanty basswiadomo do V6 daleko ale i tak jak na diesla efekt godny ! Polecam
Jutro postaram się też wrzucić filmik
![]()
podrzuć jakiegoś linka do takiej końcówki z dyfuzorem
może jakis filmik z dzwiekiem alfy ?
Lepiej - oczywiście tylko moim zdaniem - wygląda zwykła rurka od oryginalnego tłumika. Zwykła prosta czarna matowa rurka metalowa. A faktycznie odkręcenie tłumika końcowego i jazda całkiem bez niego nie wpływa na dźwięk silnika w ogóle. NIC. Ja u siebie miałem zardzewiały strasznie i wyglądał źle, to pomalowałem czarnym matem Nobiles Thermal za 15 zł i wygląda super. Czarna końcóweczka, oryginalna. Poddaje pod rozwagę dla kolegów z pordzewiałymi puchami.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl