ryki 67 - rzuć okiem na priv.
---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
Na białą chusteczkę nakropiłem płyn ze swojego zbiorniczka z 2006 r.,po czym powołałem rodzinne konsylium ( większość kobiety ) i stwierdzono jednogłośnie ,że widzą blado - czerwony kolor oraz ,że to nie leżało obok żółto - rudego.Wnioski nasuwają się same...![]()
Tak, dobrze pamiętasz, otóż zdemontowałem go, ale nie rozklejałem, a tylko przedmuchiwałem wysokim ciśnieniem powietrza z kompresora. Generalnie w moim zbiorniczku nie ma niczego co w jakiś sposób utrudniałoby przepływ płynu, zarówno w jedną jaki w drugą stronę.
Zamontowałem zbiorniczek z powrotem, ale to przedmuchiwanie oprócz potwierdzenia drożności niczego nie dało.
Zbiorniczek nie kosztuje majątku, więc pewnie go wymienię, zastanawiam się jedynie nad zasadnością tego rozwiązania, czy coś to pomoże i zwalczy "gumowanie".
Pozdrawiam.
- Rafał
Hej
Słuchaj no z tego co ja czytałem to miało być tak że nie tylko zbiorniczek był powodem ale również gęstość płynu dlatego zdecydowali się na zmianę na ten zielony,
ale to mówię tylko teoretycznie z literatury.
CZY MOŻESZ WYLAĆ TROSZKĘ I ZROBIĆ ZDJĘCIE CELEM PORÓWNANIA KOLORU
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ryki67 ; 14-05-2012 o 09:21
Oczywiście, że mogę. W zasadzie mam dylemat co zrobić z płynem kiedy wymienię zbiorniczek? Tzn nie wiem jaki mam i nie wiem jaki zalać, opinie są podzielone. Nie wiem czy przypadkiem nie zacząć od wymiany płynu, a dopiero w następnej kolejności jeśli to nie pomoże zapodać nowy zbiorniczek, taką teorię snuję na podstawie tego, że pisano tutaj o uszkodzonym zaworku w zbiorniczku, a tymczasem nic nie ogranicza przepływu płynu przez mój zbiorniczek, ponadto data wybita na nim sugeruje, że jest to wersja poprawiona.
Pozdrawiam.
- Rafał
Witam dzisiaj wymieniłem zbiorniczek i zalałem zielony płyn i dalej wyje czyli pompa do wymiany??? czy jeszcze zalać różowym?????
absolutnie jak już zalałes zielony to czerwonego nie wolno bo jest gęstszy,
a jaki miałeś przed wymianą? płukałeś układ?
jak masz stary zrób zdjęcie jakiego był koloru
przedtem coca cola wymieniłem na zielony 3 razy był płukany układ i wymieniłem na różowy pompa jakby troche ciszej wyła..ale jeszcze ją słychać...to co nowa pompa???
trochę był ciemniejszy jeździłem miesiąc na zielonym i taki kolor był po miesiącu teram mam różowy ,,pojeżdże dzisiaj może coś sie zrobi i przestanie wyc a jak nie to nowa pompa