Strona 25 z 247 PierwszyPierwszy ... 15161718192021222324252627282930313233343575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 2463

Temat: Wspomaganie - wielki problem !!!

alfister
    Gość

Domyślnie

... I teraz już nie wiem, czy mam dolać zielony czy czerwony płyn?. Z tego co pisaliście ten kolor na chusteczce nie wskazuje jednoznacznie jaki mam dolać, czy GI/E (czerwony - gęstszy) czy GI/R (zielony - rzadszy). Na nalepce na nasce jest informacja, że użyto Tuteli GI a w instrukcji obsługi napisane jest GI/E. Z tego co napisał mario33 to mogę mieć zalany zielony, natomiast z tego co napisał ryki 67 mogę mieć zalany czerwony. Zbaraniałem. ASO w Lublinie chluśnie taki jaki bedą mieli pod ręką a to nie jest bagatelne jaki doleję. Na razie jest OK i nie chciałbym coś popsuć w mojej ślicznotce Proszę Was o informację co mam dolać. Dzięki.

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

A więc tak. Dzisiaj wymieniłem zbiorniczek i wlałem nowy płyn. Udało się odciągnąć ok. 0,5 l i tyle samo zalać po wymianie zbiorniczka. Efekt jest dobry, gdyż tarcie na kierownicy zostało w dużym stopniu ograniczone... ale nie wyeliminowane całkowicie. W każdym razie ja w odniesieniu do swojego auta temat uważam za zamknięty i nic więcej z tym nie będę robił.

alfister
    Gość

Domyślnie

... I teraz już nie wiem, czy mam dolać zielony czy czerwony płyn?. Z tego co pisaliście ten kolor na chusteczce nie wskazuje jednoznacznie jaki mam dolać, czy GI/E (czerwony - gęstszy) czy GI/R (zielony - rzadszy). Na nalepce na nasce jest informacja, że użyto Tuteli GI a w instrukcji obsługi napisane jest GI/E. Z tego co napisał mario33 to mogę mieć zalany zielony, natomiast z tego co napisał ryki 67 mogę mieć zalany czerwony. Zbaraniałem. ASO w Lublinie chluśnie taki jaki bedą mieli pod ręką a to nie jest bagatelne jaki doleję. Na razie jest OK i nie chciałbym coś popsuć w mojej ślicznotce
    proszę Was o informacę jaki płyn mam dolać. DziękiKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie0053.jpg
Wyświetleń:	134
Rozmiar:	13.3 KB
ID:	55858

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał mariuszoles Zobacz post
    A więc tak. Dzisiaj wymieniłem zbiorniczek i wlałem nowy płyn. Udało się odciągnąć ok. 0,5 l i tyle samo zalać po wymianie zbiorniczka. Efekt jest dobry, gdyż tarcie na kierownicy zostało w dużym stopniu ograniczone... ale nie wyeliminowane całkowicie. W każdym razie ja w odniesieniu do swojego auta temat uważam za zamknięty i nic więcej z tym nie będę robił.
    Rozumiem, że zalałeś taki sam płyn jaki miałeś wcześniej, tyle, że nowy? Jakie ma oznaczenie?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał mariuszoles Zobacz post
    Mariusz a miałeś zdjęcie płynu zrobić z Twpjego zbiorniczka ???

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

U mnie był typowo brązowy. A śmierdzi toto jak śledzie w oleju ponadto jakiś taki czarny osad w tym pływał. Widać go na foto.

Wlałem płyn Tutela GI/E, czyli w moim mniemaniu taki sam, jak miałem wcześniej.

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez mariuszoles ; 14-05-2012 o 14:48

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał alfister Zobacz post
    ... I teraz już nie wiem, czy mam dolać zielony czy czerwony płyn?. Z tego co pisaliście ten kolor na chusteczce nie wskazuje jednoznacznie jaki mam dolać, czy GI/E (czerwony - gęstszy) czy GI/R (zielony - rzadszy). Na nalepce na nasce jest informacja, że użyto Tuteli GI a w instrukcji obsługi napisane jest GI/E. Z tego co napisał mario33 to mogę mieć zalany zielony, natomiast z tego co napisał ryki 67 mogę mieć zalany czerwony. Zbaraniałem. ASO w Lublinie chluśnie taki jaki bedą mieli pod ręką a to nie jest bagatelne jaki doleję. Na razie jest OK i nie chciałbym coś popsuć w mojej ślicznotce
    proszę Was o informacę jaki płyn mam dolać. DziękiKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie0053.jpg
Wyświetleń:	134
Rozmiar:	13.3 KB
ID:	55858
    Hej
    sluchaj wg zdjęcia to ja obstawiam czerwony czyli GI/E, I taki sam kolor miał mariuszoles, u mnie natomiast jest żółto rdzawy na poprzednich zdjeciach ze 3 strony wczesniej więc ja obstawiam ze mam zielony

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

a GI/A jakiego jest koloru?

alfister
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ryki67 Zobacz post
    Hej
    sluchaj wg zdjęcia to ja obstawiam czerwony czyli GI/E, I taki sam kolor miał mariuszoles, u mnie natomiast jest żółto rdzawy na poprzednich zdjeciach ze 3 strony wczesniej więc ja obstawiam ze mam zielony
    Ryki67, masz jeszcze do odsprzedaży ten czerwony GI/E? JHak tak, to w jakiej cenie z kosztami przesyłki?

mario33
    Gość

Domyślnie

wymieniałem płyn w warsztacie i tylko mi pokazał mechanik jak wyglądał płyn .. był taki kolor jaki pisałem...aha niech się wypowie ktoś kto się zna - mechanik powiedział żeby dolać 2 strzykawki oleju hydraulicznego gęstrzego 75-90 i wycie ustanie ..niewiem co robić obecnie wymieniłem zbiornik i płyn na czerwony i dalej pompa wyje...jaki skutki mogąbyć jak bym dolał tego hydraulicznego??????