dokładnie, zdjęcia to nie wszystko, a co do przebiegu to lepiej żeby był większy ale prawdziwy (jeśli auto jest zadbane), kilka takich po 100 tyś. miałem okazję oglądać i sądzę, że mają o 100 tyś. za mało ... oczytałem się o tych silnikach, zresztą znajomy takowy ma, zrobił 230 tyś. i nic nigdy nie wkładał, podstawa olej, filtry i prawidłowa eksploatacja .. zadzwoniłem do salonu - SPORT to wersja wyposażeniowa, później jest jeszcze SPORT PLUS, zresztą na stronie pisze dokładniej o tym http://ministrony.alfaromeo.pl/katal...59_katalog.pdf
Ostatnio edytowane przez dareeq ; 17-05-2012 o 08:10
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C23833614.html
Znajoma napaliła się na 159 z powyższego linku. Ja czuję, że nie jest warta wycieczki...ale ktoś może sypnie konkretami? Co wydaje się być nie tak? Oprócz ceny oczywiście
Byłbym wdzięczny za każde info.
Pozdrawiam
ostre tarcie musialo byc na galce zmiany biegow
jeżeli to jest samochód z Sochaczewa to mój kolega pojechał (na moją prośbę) oglądnąć to auto. Facet przez tel mówił, że wpasć można i obejrzeć ale jak chcemy na wizytę do ASO to musimy wziąć jego pracowanika i zapłacić mu dniówkę i możemy sobie jechać bo on sam to nie ma czasu gdyż jakieś ważne budowy prowadzi. VIN podał ale nic zniego nie wynikało bo przeglądy były do 45 tyś i wszystko po włosku. Kolega pojechał ze swoim miernikiem i się okazało, że nie malowany ma tylko dach, albo dach i klapę bagażnika (dokładnie nie pamiętam). W kazdym razie nic już więcej nie sprawdzałem. Aha - przez tel mówił że samochód sprzedaje prywatnie a kolega powiedział, że na podwórku stało kilka samochodów do sprzedania. To tyle co wiem na temat auta....
Witam szanownych forumowiczów i forumowiczki ( jesli takowe są oczywiście) Potrzebuję waszej pomocy, byłem dziś obkukać AR 159 z 2008 roku z silnikiem 1.8MPI. Demonem mocy to on nie jest ale jako rodzinne kombi według mnie wystarczy. Wszystko mi w autku pasi ale zaniepokoiła mnie jedna rzecz. Przy odpalaniu zimnego autka ( które pewnie stało kilka ładnych dni nie odpalane ) dało się usłyszeć dźwięk który na mój gust oznaczał klepanie zaworów. Dźwięk był słyszalny przez sekundę, i zaraz ucichł ponadto przy ponownym odpaleniu nic już takiego nie wystąpiło. Troszkę się zmartwiłem bo wiem że w tym silniku zawory są regulowane za pomocą szklanek i nie wiem czy wymagana jest regulacja zaworów czy poprostu z racji długiego postoju odpłynął olej i zaklekotało. Za wszystkie pomocne info z góry dziękuję, pozdrawiam
ps. zapomniałem dopisac że autko ma licznikowo 100tys przebiegu