U mnie sierpien 2007 i juz sie nie domykaja. Tylko otwieranie. Argh.
U mnie sierpien 2007 i juz sie nie domykaja. Tylko otwieranie. Argh.
u mnie tez jest domykanie i otwieranie
RAFAŁ ...![]()
Musisz wyjąć kluczyk z pilota , włożyć do zamka i przekręcić kluczyk na ok 3 sek.w lewą stronę- u mnie tak działa domykanie szyb.
to trochę bez sensu...jak już musisz stać przy drzwiach to równie dobrze możesz wejść do środka i domknąć okna normalnie![]()
Born to be wild.
Czy ktoś z Was może przeprogramował komputer żeby też domykanie było?
Wiem, że w całej grupie VW nie ma z tym problemu, ale jak jest u nas?
Wrzesień 2007 i też tylko otwieranie
Gdyby programowo dało się włączyć również domykanie byłoby fajnie![]()
Nie rozumiem co mają do tego jakieś normy Unijne skoro w innych autach jest domykanie z klucza, nie szukając daleko chociażby w Giuliettcie z 2011r.
cytując audiklub.org temat o podobnym problemie: "odsyłam do Dyrektywy 2000/4/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 lutego 2000 r. zmieniającą dyrektywę Rady 74/60/EWG w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich odnoszących się do wyposażenia wnętrza pojazdów silnikowych (wewnętrzne części przedziału pasażerskiego z wyjątkiem wewnętrznych lusterek wstecznych, rozmieszczenia urządzeń sterujących, dachu oraz dachu przesuwanego, oparć i tylnych części siedzeń) - w szczególności do zmian w Załączniku I w punkcie 5.8.2. odnoszącym się do wymagań dotyczących zwykłego działania elektrycznych szyb." nie chciało mi się szukać tej dyrektywy ale chyba jednak coś jest na rzeczy
Witam! Czy może ktoś z Was się orientuje czy jest możliwość zmiany (w komputerze?) żeby działało domykania szyb z pilota w alfie po liftingu? Podobno domykanie szyb było przed liftem ale zmienili to ze względów bezpieczeństwa. Pozdrawiam