witam kolegow. a czemu nikt nie interesuje sie swiecami tuningowanymi firmy brisk. sa słabej jakosci czy jak??
witam kolegow. a czemu nikt nie interesuje sie swiecami tuningowanymi firmy brisk. sa słabej jakosci czy jak??
Teraz mnie zaskoczyles,zapodaj cos o nich skoro masz jakies moze doswiadzenia?
wiem ze to w miare dobra marka jesli chodzi o uklady zaplonowe ale akurat nie promuja sie zbytnio ostatnio
darek nie mam doswiadczenia z nimi ale kolega ma w fiacie i mowi ze sa dobre i nie narzeka. zawsze odpala i nie ma jakiegos spoznienia przy odpaleniu. mowi ze samochod mu przepala dokladnie paliwo w wogole jest dobra reakcja.a chodzi mi o swiece np AOR14LGS BRISK Tuning ŚWIECA ZAPŁONOWA http://www.expert.auto.pl/index.php?...0&kategoria=22 jest ona czteroelektodowa.
Sprawdze sobie oferte briska,na te chwile najkorzystniej jestem przekonany do Denso w stosunku jakosci do ceny a potem NGK
Po czym poznać, że świece są do wymiany??
gdy nie pala , musisz patrzec jaki maja kolor ,najladniejszy dla swiec to taki ceglasto szaro brazowy ,czy elektrody nie sa upalone ,czy nie sa mokre albo zakopcone.a ile masz przejechane na nich?
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 31-05-2012 o 20:24
no własnie pojęcia nie mam, kupilem samochod 1,5roku temu. Zrobiłem 16 000 km i cały czas wszystko chodzi normalnie. dodam, że jeżdze na lpg. Odkręcić jedną i zobaczyć jaki ma kolor?
jaki masz symbol tych ngk i czy pasuja do 1.6?
również zakupiłem świece z allegro. . wszystko ok. cyka. ;] wydałem 110pln. ;]
@edit
To były świece NGK. . 4małe i 4 duże w zestawie.
Ostatnio edytowane przez bartush19 ; 05-09-2012 o 14:49 Powód: opis świec.
Jeżdżę na świecach dwuelektrodowych Brisk YTTRIUM A-line 20 DR15LDCY dopalające Silwer AR14YS, na których zrobiłem 20 tysięcy (LPG) i jak na razie nie mam powodów do narzekań