Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Temat: Tarcze naiercane-nacinane vs. zwykłe pełne

Użytkownik Alfa i Omega Avatar stopczyk26
    Mieszka w
    Malczyce
    Auto
    Peugeot 407 3.0 V6 211KM 2005, Peugeot 307 1.4 88KM 2005

Domyślnie

Ja u siebie już założyłem ten zestaw i powiem że jestem póki co zadowolony. Co do bicia to nie ma nawet najmniejszego. Przy puszczeniu kierownicy i wciśnięciu hamulca autko jedzie prosto zero znoszenia. To że hałasują to fakt ale tylko przy większych prędkościach i jak dla mnie to mi to nie przeszkadza. Jakby ktoś miał jakieś wątpliwości to polecam.

BajduS
    Gość

Domyślnie

Też jestem przed wymianą klocków/tarcz, dziwi mnie fakt, że mikody nawiercane/nacinane (pewnie mikoda gt) zbierają tak dobre opinie.. Jeszcze dziś zajechałem do znajomego współwłaściciela firmy tuningowej ( z której wyszło kilka potworów 500hp+) z zapytaniem o zestaw hamulcowy do mojej Gt 192HP. Jak wspomniałem o mikodach GT to parsknął śmiechem i powiedział że wg producenta są to tarcze tuningowe, nie sportowe i że te nacięcia, odwierty w przypadku mikody, wiele nie polepszają a zwiększają zużycie klocka.
    osobiście dla średnio-niskiego budżetu polecił mi tarcze ATE Power Disc + Klocki ATE chyba półceramiczne lub opcjonalnie Brembo Max + Ferodo premier.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Kiedyś Mikody były inne, kilka lat temu zioma kupił do Focusa, zdechły po 40 tysiącach, u ojca mają już 70 tysięcy i Premiery siedzą już z 50 na nich i jeszcze długo posiedzą, samochód jest używanie prawie tylko na trasach powyżej 20 kilometrów dlatego prawie się nie zużyły, na mojej tarcze siedzą 20 tysięcy i też nie widzę specjalnie różnicy w stosunku do nowych tarcz, co do Brembo Max to specjalnie lepiej niż na Mikodach nie będzie, o ATE się nie będę wypowiadał bo z nimi styczności nie miałem

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no chyba oczywiste jest że mikody to raczej nie jest sprzęt do autek 500+ i do jazdy innej niż "zwykła" nawet słabszymi autkami

co do zwiększenia zużycia klocka - to chyba też naturalne i nic dziwnego w tym nie ma że każda nacinana szybciej "zje" klocki

BajduS
    Gość

Domyślnie

Tak boćku ale po co ma zjadać klocki bez większej skuteczności hamowania, można kupić gładkie tarcze ate/brembo skuteczność pewnie ta sama a klocki nie obrywają Mikody GT wyglądają ładnie i chyba o to w nich chodzi

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    dolnośląskie
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS DOBRY ROCZNIK 2000

Domyślnie

Dokładnie.W naszych samochodach nacinanie,nawiercanie nic nie daje.To tylko taki bajer.

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

to kupcie sobie jakies movity albo taroxy i bedziecie zadowoleni tyle ze koszt troche wiekszy...
    o co k'mon???

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał dylak Zobacz post
    Dokładnie.W naszych samochodach nacinanie,nawiercanie nic nie daje.To tylko taki bajer.
    czy ja wiem
    może jak macie wentylowane to i nic ( wg was )
    ale ja w byłej 156 miałem lite więc u mnie zmiana na mikode gt dała odczuwalną różnicę na +

Użytkownik Znawca Avatar michal_lc4
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 Ti 2.4JTDm/200 KM '09

Domyślnie

Kupcie sobie niedowiarki Brembo,przecież ma tak doskonałą opinie. Tylko 99% z piszących tu o klockach ceramicznych i braku różnicy w nawiercanych dyskach nie ma pojęcia że Brembo oferowane w polsce jest robione w tej samej fabryce co Mikoda i z tego samego odlewu żeliwa. A najlepiej do 156 założyć tarcze od tjunera co robi wózki pow. 500 koni. Pany wszystko jest do czegoś,bez jaj

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał dylak Zobacz post
    A w 156 1.8TS masz tarcze wentylowane? Jeśli nie to różnica jest po zmianie na mikodę.