Hmmm, mam zapasowy, nie wiem czy sprawny ale podmienię z ciekawości, może też przez to ją muli?? Mój wybuchł po krótkim odcinku kiedy się nie dogrzała...
Hmmm, mam zapasowy, nie wiem czy sprawny ale podmienię z ciekawości, może też przez to ją muli?? Mój wybuchł po krótkim odcinku kiedy się nie dogrzała...
W mojej trzy razy już wymieniałem plastikowe ,jak założyłem aluminiowy ,było już trochę lepiej.
Aktualnie AR 166
3,0 24v 99
3,0 24v 04
Były AR 155 1,8 8V 97R
AR 155 1,8 FORMULA 94
AR 155 1,8 16V 98R
AR 155 2,5 TD 97R
AR 155 2,0 8V
AR 146 1,4 16V 98R
AR 146 1,4 BOXER 96R
AR 156 1,8 16V
AR 155 2,0 8V
Strzały w kolektor, brak mocy przy starcie, nie równa praca silnika spowodowane jest dostawaniem się lewego powietrza do kolektora ssącego, doświadczyłem to na własnej AR 155 1.8 8V, te samochody są strasznie czułe na tym punkcie. Jeśli macie takie objawy przepatrzcie gruntownie dolot, szczególnie tą gumę która lubi pękać i czego nawet nie widać ponieważ pęknięcia są zazwyczaj od spodu między tymi żeberkami na gumie od strony przepływki. Sam do tego doszedłem nie dawno, miałem właśnie tak pęknięta gumę, jak wszystko uszczelniłem nie poznałem samochodu wszystkie objawy zniknęły. Niestety zrobiłem to prowizorycznie, myślę wywalić tą gumę i zrobić dolot z prawdziwego zdarzenia stożkiem . Na razie przeglądam allegro w poszukiwaniu części. przy okazji przeczyśćcie przepustnice i przepływkę
U mnie nic z tych rzeczy nie pomogło więc problem tkwi gdzieś indziej. Guma na bank szczelna bo mam nową.
Gdzie dostałeś nową gumę? Towar deficytowy...
Na allegro, w cenie używkiJak chcesz to mogę Ci ją później sprzedać, mi się nie przyda.
Rezerwuję, ale to też nie jest mój kierunekliczę na coś innego...
Spoko, w czerwcu jak skończy mi się szkoła to może wreszcie znajdę czas na Alfę.