nie mam sterowania w kierownicy , zaślepka nie droga wiec nie powinno być problemu :d
nie mam sterowania w kierownicy , zaślepka nie droga wiec nie powinno być problemu :d
Tylko jest ten problem, ze te zaslepki z allegro pasują jak świni siodło :/
Wyszło mnie dość tanio bo wszystko robiłem sam i polowałem na allegro na okazje. Wzmak i radio kupiłem używane, a głosniki udało mi sie wyrwac nowe też za dobrą kase. W sumie koszt to nawet nie było 1500zł niby mało nie jest ale z drugiej strony parę lat wstecz za takie samo nowe radio trzeba było dać ~1800zł, a nowy wzmak ~1200zł plus normalna cena głośników 750zł i do tego jeszcze maty wygłuszajace i przewody wiec tak naprawdę wyszło "okazyjnie" i warto polować na sprzęt używany z wyższej półki niż kupować nowy low end![]()
Też muszę się zgodzić z tym, że niefabryczne radio wygląda bardzo, ale to bardzo źle w naszej kabinieTeż miałem bezużyteczne cd, w końcu nawet oryginalnych płyt nie chciał odtwarzać. Na szczęście dzięki akcji Cuoreventi znalazła się u mnie mała zmieniareczka mp3 i teraz problemu nie ma
![]()
To akurat fakt. Pół roku temu kupiłem 20-letni odtwarzacz CD (domowy) za 200zł. Gra świetnie. A okazja była, bo taki nowy kosztował 20 lat temu jakieś 3000. Nie pamiętam tylko czy w złotówkach czy w dolarachTakże akurat w tej kwestii zgadzam się, że warto polować na okazje
![]()
Z fabrycznych radioodtwarzaczy tylko connect gra dobrze. Zwykłe radio wydaje dźwięki zamiast grać.
na oryginalnych głośnikach lepiej zagra na 100%
Można i tak, są ludzie co w samochód za 5k zł władują sprzęt za co najmniej drugie tyle. Ale patrząc na standardowe radia 1 din, to po prostu nie pasują do wnętrza. Myślę że jakieś 2 din z ekranem lcd mogłoby jakoś wyglądać...
Summa summarum wszystko zależy od oczekiwań i dostępnej kasy. Może przy dobrym jakościowo sprzęcie i zabudowie przebolałbym fakt, że konsola centralna wyglądała by "inaczej"![]()
Connecta ze wszystkimi gratami można założyć już za 800zł. A i do tego sprzedać Radio CD i 200zł się zwróci.
Czyli 600zł inwestycji, a mamy i lepiej grające radio na fabrycznych głośnikach, i telefon, i ekran komputera pokładowego i nawigację.
Wygląd przy tym zachowany i o niebo lepszy niż zwykłe CD