Witajcie
Ostatnio pojawił mi się taki problem w mojej "furze" tak z dnia na dzień. Przestał działać pilot , climatronic, oraz po odpaleniu resetuje się wskazówka paliwa. Co ja zrobiłem ?
*Auto podpięte zero błędów, pilot był u elektronika styki igiełka, poprawione, przeczyszczone, bateria nowa. Pilot normalnie się świeci lecz nie działa ( Martwy )
*Climatronic działał i przestał, nie wiem czy jest czynnik od kupna czyli 2 lata nie tykałem się po za wymianą filtra kabinowego, śnieżynką się zaświeca jak wcisnę ale nie startuje kompresor. Test w FES pokazuje że wszystko sprawne i działa. Dla sprawdzenia naciskałem na króćce do uzupełniania czynnika i nic z nich nie wylatuje ( nie wiem czy ma co ulatywać )
*Zerowanie się wskazówki paliwa podczas odpalania. Co drugie,trzecie odpalenie wskazówka od palia się zeruje po czym wraca na swoje miejsce, nie wiem czym to spowodowane jest
Auto normalnie jeździ, pali. Hmmm nie wiem od czego mam zacząć, czego szukać, masy, bezpieczniki przejrzeć ? Akumulator rozpiąłem i nic to nie daje, wsadziłem kluczyk w pozycji zapłony i żadna kombinacja klawiszowa nie pomaga.
Co polecacie ? Bo od dwóch dni się z tym kopie i nie wiem.