Witam, właśnie płodzę polerkę aluminiowej pokrywy z TS'a 16V. Ktoś miałby ochotę zamontować takie świecidełko pod maską? Efekt powala... cena myślę, że w granicach trzech stóweczek.
Czekam na zainteresowanych i na ich propozycje cenowe![]()
Witam, właśnie płodzę polerkę aluminiowej pokrywy z TS'a 16V. Ktoś miałby ochotę zamontować takie świecidełko pod maską? Efekt powala... cena myślę, że w granicach trzech stóweczek.
Czekam na zainteresowanych i na ich propozycje cenowe![]()
Ostatnio edytowane przez Bisu ; 31-05-2012 o 20:42
wg mnie pomysl jest bezsensu, polerka owszem ładnie wygląda, ale swiecidełko ?:| Rozumiem stylizacja, poprawki kosmetyczne, ale z umiarem bez przesady to moje zdanie. 300zl za takie cos ?no to powiem Ci ze wolalbym zainwestowac np w wymiane jakis czesci napewno by mi to dalo wieksza satysfakcje
Oczywiscie nie odbieraj tego jako atak tylko jako wyrazenie emocji
![]()
Nikt nie da za to kasy, bo po krótkim czasie pokrywa ulega zasyfieniu i wszystko trafia szlag. Poza tym robienie tego typu spraw ma sens, jeśli robi się je samemu![]()
155 TS 1.8 16v - była
159 JTDm 1.9 16v - była
GT V6 3.2 - była
MiTo 1.4 - jest
Stelvio 2.0 Q4 - jest
Nie ulegnie zasyfieniu... po polerce kropelka pasty, przetrzeć raz na kilka miesięcy i i wsio... W takim razie polerka rantów felg też bezsens...
A samemu? No nie każdemu się chce szlifować papierkiem x godzin starą pokrywę, a potem następne x polerować...
Pogadamy za kilka miesięcy, jak machniesz na to ręką![]()
155 TS 1.8 16v - była
159 JTDm 1.9 16v - była
GT V6 3.2 - była
MiTo 1.4 - jest
Stelvio 2.0 Q4 - jest
Malowanie lepiej zabezpiecza aluminium. Wygląda nie gorzej a efekt niewiele gorszy.
Ja pomalowałem na czarno, litery polerowałem. Ale zamierzam je pomalować na czerwono.
jeśli jest ktoś zainteresowany wrzuce tutorial![]()
To wynika nie tyle z niechęci do utrzymywania w czystości, tylko ze zwyczajnego braku czasu na to wszystko. W tych autach pojawia się wiele różnych problemów, które pochłaniają uwagę, plus zwykłe czynności, jakie wykonuje się przy każdym aucie. Ja też mam odnowioną pokrywę i w ciągu tych kilku lat ledwie kilka razy ją przetarłem, bo jak miałem czas na zabawę przy aucie, to zawsze znalazło się coś innego, ważniejszego do zrobienia. Zresztą polerowane alu naprawde ciężko utrzymać w idealnym stanie, a że brak osłony pod silnikiem, to jest bardziej narażone na wszelkie zabrudzenia. Oczywiście nie chcę Cię zniechęcać, ale naprawde wątpię, czy znajdziesz chętnego na taki zabieg za kasę.
155 TS 1.8 16v - była
159 JTDm 1.9 16v - była
GT V6 3.2 - była
MiTo 1.4 - jest
Stelvio 2.0 Q4 - jest
Kolego, sam to robiłem u siebie, aczkolwiek potem pomalowałem na biało. Nikt Ci nie da kasy a w szczególności taaakiej kasy za coś takiego.
AR 146 Ti Zender ...IN MY MEMORY... http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/46348-czerwona_strzala_146_domin-14.html
AR 166 3.0 V6 Nero Volcano http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1509721