Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 119

Temat: Odblokowanie ICS! Nie mam kodu!

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Czeladz
    Auto
    alfa 166 2.4 JTD 150k 2002rok

Witam jestem posiadaczem jakże pięknego auta alfa romeo 166. ale nie o tym chciałem mam problem nie mam żadnych kodow i to i.c.s. i navi czy radio nie działa mi nie otrzymałem zadnych numerków do tego zeby to było wszystko sprawne a w serwisie mi krzykli 5 stówek to jest normalne złodziejstwo żeby tyle sobie krzyczec za jakies cyferki, prosze o pomoc jak zdobyc te cyferki i jak sie to robi to mój nr GG- 33385091

saueer
    Gość

Domyślnie

Jeśli nie masz jeszcze tego kodu to napisz mi na priv typ radia i nr seryjny. pozdr

dodek_sz
    Gość

Domyślnie Odblokowanie ICS

Cytat Napisał ZENDER Zobacz post
    jak wiem jak rozkodowac ics za friko . to jest zaden problem ale zajelo mi to troche , zadnego dlubania w elektronice , jak ktos chce to niech pisze na PW
    Będę b. wdzięczny za metodę rozkodowania ICS w Alfie 166. W serwisie Fiata stwierdzili (mimo odczytania nr seryjnych ICS), że nie są w stanie ściągnąć tego kodu.

mario1972ie
    Gość

Domyślnie

kod 0943 i powinno śmigac.pozdro.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał mario1972ie Zobacz post
    kod 0943 i powinno śmigac.pozdro.
    Yyy? A jaką metodą żeś to pan rozkodował, telepatycznie? :-P

max19747
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ZENDER Zobacz post
    jak wiem jak rozkodowac ics za friko . to jest zaden problem ale zajelo mi to troche , zadnego dlubania w elektronice , jak ktos chce to niech pisze na PW
    Ja poztrzebuje Twojej wiedzy na temat ICS mam alfe 166 2,4l i niestety nie dziala

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

@max19747: było na forum setki razy, jak masz model ICSa BE2569 to są na sieci kalkulatory i powinno się dać rozkodować. Jak masz BE2580 to są trzy opcje:
    - ingerencja w elektronikę radia (próba odczytania kodu ze scalaków lub zmiany na znany kod),
    - zwrócenie się do ASO o kod i zapłacenie im pieniążka,
    - wzięcie długiego urlopu i próba zgadnięcia kodu - to "tylko" 10tys kombinacji, jeśli dobrze pamiętam po każdych 3ch próbach trzeba czekać godzinę, czyli bez snu powinno się udać zgadnąć najpóźniej w 140 dni, buahahaaha.

Innych opcji NIE MA. Jeśli ktoś twierdzi, że zna łatwą i przyjemną metodę, to niech mi łaskawie przedstawi jakieś dowody, a nie tylko napisze, że umi.

max19747
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    @max19747: było na forum setki razy, jak masz model ICSa BE2569 to są na sieci kalkulatory i powinno się dać rozkodować. Jak masz BE2580 to są trzy opcje:
    - ingerencja w elektronikę radia (próba odczytania kodu ze scalaków lub zmiany na znany kod),
    - zwrócenie się do ASO o kod i zapłacenie im pieniążka,
    - wzięcie długiego urlopu i próba zgadnięcia kodu - to "tylko" 10tys kombinacji, jeśli dobrze pamiętam po każdych 3ch próbach trzeba czekać godzinę, czyli bez snu powinno się udać zgadnąć najpóźniej w 140 dni, buahahaaha.

Innych opcji NIE MA. Jeśli ktoś twierdzi, że zna łatwą i przyjemną metodę, to niech mi łaskawie przedstawi jakieś dowody, a nie tylko napisze, że umi.
    Ja juz znam, bez placenia i bez Twojej matematyki, nie przedstawie ci dowodow, bo jak napisales to tylko 10tys kombinacji, moge pdpowiedziec trzy przyciski na raz , bez snu powinno sie udac do swiat. Dziekuje za odpowiedzi, za te fachowe i te komiczne pozdro.

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał max19747 Zobacz post
    Ja juz znam, bez placenia i bez Twojej matematyki, nie przedstawie ci dowodow, bo jak napisales to tylko 10tys kombinacji, moge pdpowiedziec trzy przyciski na raz , bez snu powinno sie udac do swiat. Dziekuje za odpowiedzi, za te fachowe i te komiczne pozdro.
    Brawo, od tego właśnie jest to forum żeby przyszpanować jakim się jest figo fago na zasadzie "a ja wiem i nie powiem". Dopsz kolego max, na pewno kolegę tutaj pokochają bo znasz na pamięć wszystkie kody do wszystkich naszych ICSów i zachowasz je dla siebie:]. Gratuluję wiedzy, ja nie potrzebuję kodu gdyż go mam, a jestem na forum żeby uzyskiwać pomoc i pomagać innym, a nie zawracać ludziom d... EOT.

P.S. Clima+Dark i Clima+strzałka nie u każdego działa...
    Ostatnio edytowane przez yoozef ; 08-06-2012 o 22:35

joker77
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał max19747 Zobacz post

Witam, alfę mam od niedawna, kupiłem z uszkodzonym wyślwietlaczem i musiałem dokupić drugiego ICS-ale niestety bez kodu.
    W necie nic nie mogłem znaleźć, załamałem się nawet jak przeczytałem że mojego modelu nie da się odkodować (be2580) bez ASO i innych dziwnych rzeczy.
    Zainspirowała mnie wypowiedź kolegi który napisał o 3 przyciskach. Nie wiem dlaczego mu uwierzyłem ale zacząłem próbować i DZIAŁA !!!!!!!!
    Wiem że temat stary, ale jak ktoś jest nadal zaiteresowany, to proszę zadzwonić 507-964-020. Mam nadzieję, że ta metoda działa nie tylko u mnie
    Marcin