Ja kupiłem do GTV pasek wielorowkowy od alternatora (bo piszczał dziad), ale za żadne skarby nie da się go założyć pomimo jednakowej długości :O (a stary zakładałem sam bez problemu, a tu we 2 nie idzie ;/).
W piątek sobie pogrzebię![]()
Ja kupiłem do GTV pasek wielorowkowy od alternatora (bo piszczał dziad), ale za żadne skarby nie da się go założyć pomimo jednakowej długości :O (a stary zakładałem sam bez problemu, a tu we 2 nie idzie ;/).
W piątek sobie pogrzebię![]()
Bluebella dostała nowy próg, nowe kawałki podłogi, wszystko pięknie zakonserwowane i pomalowane. Zaciski szczycą się teraz kolorem niebieskim. Filtry i olej wymienione. Samochód wysprzątany- pachnący i błyszczący. Pozostało wymienić felgi i przykleić naklejeczki- ale to już w sobotę. Na zlot będzie jak nowa![]()
Włoskie auta nie sa po to aby po nich jezdzić, tylko po to aby je ujeżdżać !
Poprzedni zapewne był już rozciągnięty,nowy to inna bajka,zwarty i twardy
Ja,jak sciągnęłam wieloklin u siebie,to wyglądał jak...i do tego jakaś cienizna tania. Założyłam Boscha,wymieniłam rolki prowadzące (niestety bez napinacza) i śmiga
Powracając do tematu - umyłam Alfę w środku i z zewnątrz. Magicamante!![]()
Zamontowane żarówki led białe w podświetlenie tablicy i pozycyjne. Zakupiony przedni nowy emblemat z listwą.
10 minut temu zamontowany nowy emblemat na masce![]()
Ostatnio edytowane przez Dabro86 ; 09-06-2012 o 16:32
Samodzielnie naprawiłem pompę wspomagania.... po ,,naprawie i wymianie" u mechanika... 5 godzin leżenia pod autem sprawiło, że w poniedziałek mechanikowi wybiję zęby. Strach myśleć co by się stało w wyniku jego niekompetencji. Od dziś wszystkie wymiany będę robił samodzielnie... może poza rozrządem.
Wymieniłem olej na MOTUL, wymieniłem filtr paliwa, oleju powietrza, kabinowy oraz odgrzybiłem klimę. Założyłem nakładki na pedały oraz podstopnice Made by Misiu7911
A ja właśnie zakupiłem rameczkiW sierpniu szykuje się wyjazd "poza granice powiatu", a więc trzeba być rozpoznawalnym
![]()
zapomniałem dodać, że wymieniłem pokrowiec fabryczny kierowcy. udalo mi się dostac igiełkę kompletny fotel pasażera, przerzuciłem na fotel kierowcy gąbki oraz wczesniej wyprany pokrowiec i teraz boczki trzymaja lepiej niż fotel pasażera. Nie mówiąc o pokrowcu![]()
tak pieprznąłem klapą bagażnika ze po roku od kupna auta okazało się że informuje o otwartej klapie![]()
147 powodów do zadowolenia
Dzisiaj naprawiłem "strzelające" zawiasy przednich drzwi, wymieniłem lewą tylną zewnętrzną klamkę która była ułamana, naprawiłem przycisk podnoszenia szyb z tej samej strony i usztywniłem trochę tylną połkę za kanapą bo troszkę się trzęsła jak podgłośniłem skrzynkę w bagażniku![]()