Chciał bym odkręcić i przeczyścić sondę lambdę, może być jakaś benzyna lub alkohol?
I czy w ogóle można takie zabiegi robić i nic to nie popsuje?
Szarpie mi auto gdzieś w okolicach 2000 obrotów i czy to może być powód>?
Chciał bym odkręcić i przeczyścić sondę lambdę, może być jakaś benzyna lub alkohol?
I czy w ogóle można takie zabiegi robić i nic to nie popsuje?
Szarpie mi auto gdzieś w okolicach 2000 obrotów i czy to może być powód>?
Możesz pokusić się, ale nie myj niczym i nie czyść szczotką drucianą, tylko wypal palnikiem
Palnika nie mam , może być sprężone powietrze, albo zapalniczka>?
Potrzebna jest raczej wyższa temperaturaWykręć lambdę i wal do pierwszego napotkanego warsztatu ślusarskiego. Dasz na browarka i sprawa załatwiona.
Jedni metody warsztatowe traktują poważnie inni jako bajki. No cóż każdy ma prawo postępować jak mu się podoba. Często sonda okazuje się okopcona nie dosyć całkowicie spalonym paliwem (bogata mieszanka) i w taki przypadku warto poświęcić kilka minut na operację wypalenia sadzy i nagaru z sondy. Zazwyczaj pomaga.
Oile mnie pamięć nie myli, to sama sonda nie jest odpowiedzialna za niewłaściwy skład mieszanki....
Koledzy a jakie powinno być właściwe ciśnienie na szynie wtryskowej? To chyba się mierzy w barach, niech ktoś mnie poprawi jeżeli się mylę?
Ps. Jak sprawdzić kable, czy też te cewki na silniku? Świece były zakładane nowe komplet. Kable zostały stare. Może to też one są powodem tego że czasami jak powoli dodaję gazu to szarpie nieznacznie?
Albo wtryskiwacze. Sam już nie wiem za co się zabrać.